Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Σαρώνει η ακροδεξιά στην Αυστρία.Το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει επιτύχει ως τώρα, συγκεκριμένα ένα 33%, καταγράφει σε νέα δημοσκόπηση, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, καταλαμβάνει την πρώτη θέση, σε απόσταση σχεδόν 10 μονάδων από το δεύτερο κόμμα. 
 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα "Έστεραιχ", τα δύο συγκυβερνώντα στην Αυστρία κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαϊκό, ακολουθούν με ποσοστά που υπολείπονται πολύ εκείνου των Ελευθέρων, με το Λαϊκό Κόμμα να βρίσκεται στο 24% και οι Σοσιαλδημοκράτες στο 23%, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 12% και το κόμμα ΝΕΟΣ με 5%. 
 Στο ερώτημα προτίμησης, σε περίπτωση απευθείας εκλογής καγκελάριου, ο αρχηγός των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, προηγείται με το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό 32% και ακολουθούν ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του Λαικού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ με 27%, ο καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, με 24% και, ενώ η αρχηγός των Πράσινων, Εύα Γκλαβίσνιγκ, συγκεντρώνει ποσοστό 10% και ο αρχηγός του ΝΕΟΣ, Ματίας Στρολτς, με 7%. 
 Επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες, το Κόμμα των Ελευθέρων προηγείται στις δημοσκοπήσεις, και αυτό, όπως σημειώνουν οι πολιτικοί αναλυτές, χωρίς ο αρχηγός του, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε - ο οποίος θεωρείται η σκληρότερη εκδοχή του διαβόητου πρώην ηγέτη των Ελευθέρων, του Γεργκ Χάιντερ - να έχει καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες. 
 Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στη Βιέννη, από μόνες τους, πρόσφατες εξελίξεις, ειδικότερα οι τεράστιες προσφυγικές ροές με τη μεγάλη αύξηση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου στην Αυστρία, που το 2015 ανήλθαν σε 90.000, όπως επίσης η άνοδος της ανεργίας - που τελευταία έχει ξεπεράσει τις 400.000, έστω και αν η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ - ευνοούν εξαιρετικά το Κόμμα των Ελευθέρων. 
 Οι Ελεύθεροι σημείωσαν εντυπωσιακές επιτυχίες στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Ανω Αυστρίας, όπου διπλασίασαν τη δύναμή τους φτάνοντας ποσοστό πάνω από το 30%, όπως και στον δήμο και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης, όπου άγγιξαν το 30%. 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ...
ΓΙΓΑΝΤΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ......

Ανώνυμος είπε...

Ας ξυπνήσει η ΧΑ πρωτα

Ανώνυμος είπε...

Να διωξουμε τα λαμογια και να φερουμε τους στρατοκαυλους! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην Ελληνικη του εκδοση. Ο Ελληνας τελικα θελει τον μπατσο πανω απο το κεφαλι του!
https://youtu.be/6wn_Vl8ELLQ?t=22s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...