Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ενθυλάκωσε ο θεομπαίχτης Mητσοτάκουλας δέκα εκατομμύρια από τον Λάτση;



Επειδή τώρα έγινε και πάλι της μόδας το "παλούκι" με τα Σκόπια καλό είναι να θυμίσουμε μία "βρώμικη" ιστορία.
Πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρόεδρος των Σκοπίων ο Κίρο Γκλιγκόροφ και στα μέσα και στα έξω για τα εθνικά μας θέματα ήταν ο Στρατηγός Νίκος Γρυλλάκης. Ο Στρατηγός ήταν για τα Σκόπια (και όχι μόνο) ο "άνθρωπος της Ελλάδας"
Τότε, λοιπόν, ο Γρυλλάκης πέτυχε μια συμφωνία με τον Γκλιγκόροφ. Να δώσουμε 10 εκατ. δολάρια στο Σκοπιανό πρόεδρο και να αφαιρεθεί το "Μακεδονία" από την ονομασία των Σκοπίων. Με απλά λόγια: Να ονομαστούν τα Σκόπια με όνομα που θα ενέκρινε η Ελλάδα.
Η συμφωνία έκλεισε παρουσία Έλληνα δημοσιογράφου (έχει αποβιώσει) και επέστρεψαν στην Αθήνα με ελικόπτερο. Ο προβληματισμός του Στρατηγού Γρυλλάκη ήταν "που θα βρει τα 10 εκατ. δολάρια" που έπρεπε να είναι "μαύρα". Σκέφτηκε να επισκεφτεί τον μακαρίτη πλέον Γιάννη Λάτση.
Τον συνάντησε, του έταξε διάφορα και ο καπετάν-Γιάννης δέχτηκε να δώσει τα χρήματα. Επί τόπου έκοψε μια επιταγή με το ποσό και ο Γρυλλάκης αντί να πάει αμέσως τα χρήματα στον Γκλιγκόροφ, πήγε πρώτα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο, τότε, Πρωθυπουργός έκρινε ότι έπρεπε να δοθούν στον Γκλιγκόροφ 1,2 εκατομμύρια δολάρια σαν προκαταβολή. Ο Γρυλλάκης δεν δέχτηκε και είπε "όλα και τώρα γιατί θα χαθεί η μοναδική ευκαιρία". Ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε ανένδοτος.
Ανατέθηκε σε έναν έμπιστο του Πρωθυπουργού να πάει στα Σκόπια με το 1,2 εκατ. δολάρια. Πήγε και συνάντησε όπως ήτανε προκαθορισμένο τον οδηγό του Γκλιγκόροφ, ο οποίος όταν είδε το ποσό είπε στον Έλληνα "πάρε τα και φύγε αμέσως, είστε μπαταχτσήδες".
Έτσι χάλασε η δουλειά και η ανώδυνη λύση ενός εθνικού θέματος που μας βασανίζει ακόμα.
Ο έμπιστος όταν επέστρεψε, πήγε στον τότε Πρωθυπουργό και του παρέδωσε το 1,2 εκατ. δολάρια.
Έκτοτε η τύχη των 10 εκατ. δολαρίων αγνοείται. Επεστράφησαν στον ευεργέτη Γιάννη Λάτση; Ο ίδιος όταν ζούσε το είχε αρνηθεί. "Εγώ τα έδωσα, δεν ξέρω τί έγινε", έλεγε. Πήγαν στα κρατικά ταμεία ή έκαναν φτερά;
Η αποκαλυπτική αυτή ιστορία θέλει απαντήσεις από τους πρωταγωνιστές που ζουν ακόμα, όπως ο κ. Γρυλλάκης, ο κ. Μητσοτάκης και ο έμπιστος, ο οποίος ακόμα χτυπάει το κεφάλι του που δεν κράτησε το 1,2 εκατ. δολάρια.
Έχουμε πληροφορίες ότι αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση την γνωρίζει με στοιχεία η Κυβέρνηση αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πράξει τίποτα.
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...