Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.



Σ΄ άλλη χρονική στιγμή, υπό άλλες συνθήκες η φωτογραφία δεν θα έπρεπε να μας κάνει οποιαδήποτε εντύπωση. Το γερμανικό πλοίο γενικής υποστήριξης BONN δίνει πετρέλαιο ταυτόχρονα στην ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ και στην τουρκική BARBAROS. Κάπου στο κεντρικό Αιγαίο είναι τραβηγμένη από το ΝΑΤΟ η φωτογραφία.
Στις δεδομένες συγκυρίες όμως η φωτογραφία δεν δόθηκε προφανώς τυχαία! Και επιβεβαιώνει τους κινέζους που λένε για την …ισότητα μιας φωτογραφίας με 1000 λέξεις.
Αυτό που μένει από την πολυαναμενόμενη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα είναι οι κοινές -επί της ουσίας- περιπολίες ελληνικών και τουρκικών ναυτικών δυνάμεων. Τίποτα άλλο…
Το ΝΑΤΟ ποτέ δεν έπαιξε καθαρό παιχνίδι στο Αιγαίο σ΄ ότι αφορά στην Ελλάδα. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Το δήθεν 50-50 που παριστάνει ότι “σφυρίζει” ως διαιτητής είναι πάντα υπέρ της Τουρκίας.
Η φωτογραφία δείχνει αυτό που επιδιώκεται. Υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ το Αιγαίο θα μοιραστεί στη μέση. Ότι ακριβώς επιδιώκει η Τουρκία από το 1974. Μπορεί η Ελλάδα να αντισταθεί στις τουρκικές απαιτήσει και στις νατοϊκές πιέσεις; Δεν πρέπει να υπάρχει το ερώτημα αν μπορεί. Πρέπει να αντισταθεί. Δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει τέτοια διάθεση κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...