Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Από την ....Ειδομένη , πήγαμε στο ….Εδωμένη.Eλα μωρέ…..Για ένα ...γιώτα κάνουμε έτσι;

Το Παρίσι και το Βερολίνο δηλώνουν ότι είναι έτοιμα να στείλουν έως 600 αστυνομικούς και ειδικούς σε θέματα ασύλου στην Ελλάδα, επισημαίνουν οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών σε μια κοινή επιστολή μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας για την προσφυγική κρίση.
«Προκειμένου να δοθεί έμφαση στην ιδιαίτερα επείγουσα κατάσταση» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή μεταξύ των 28 κρατών μελών και της Άγκυρας, «η Γερμανία και η Γαλλία διατίθενται να στείλουν ειδικούς στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους», από τη στιγμή που η Αθήνα διατυπώσει τις ανάγκες που έχει, σημειώνουν οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με αυτήν την επιστολή αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η Γερμανία όπως και η Γαλλία είναι έτοιμες να παράσχουν η κάθε μία «έως 200» επιπλέον αστυνομικούς για την υπηρεσία επιτήρησης των συνόρων Frontex και «έως 100» ειδικούς για την ευρωπαϊκή υπηρεσία υποστήριξης για το άσυλο EASO, σημειώνουν ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ και ο Γερμανός ομόλογός του Τόμας ντε Μεζιέρ, σύμφωνα με αυτήν την επιστολή που εστάλη μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής και για την οποία έγραψε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Είναι μία πολύ σύνθετη διαδικασία, θα χρειαστεί να έλθουν και πάνω από 2.000 ειδικοί, να στηθούν υποδομές, για την υπόθεση του ασύλου, με τον τρόπο που απαιτεί η διεθνής νομιμότητα. Συνεχίζουμε εμείς ταυτόχρονα να δημιουργούμε θέσεις προκειμένου να φιλοξενήσουμε τον κόσμο, είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο έχει αναληφθεί» δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης.
Ο κ. Κυρίτσης μεταξύ άλλων δήλωσε πως τα κρίσιμα σημεία στην υλοποίηση της συμφωνίας, στην οποία κατέληξαν η ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, θα είναι η στάση, που θα τηρήσει η Τουρκία -αν δηλαδή θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας,
Υπέρ ακόμα και της χρήσης βίας προκειμένου να αδειάσει η Ειδομένη, εμφανίστηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, το Σάββατο, επισημαίνοντας πως υπάρχουν πολλά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν.
«Τίθενται θέματα υγείας και ασφάλειας με την παραμονή τους εκεί», δήλωσε .
Ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, σημειώνοντας ότι υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος να αυξηθούν δραματικά όσοι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ακολουθηθεί μια πολιτική «αποτροπής εισόδου».
1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Από την ....Ειδομένη , πήγαμε στο ….Εδωμένει."
ΩΡΑΙΟ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...