Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Oι Τούρκοι στην Χίο θα φακελώνουν.. Κούρδους ; Ωραία τα καταφέραμε.Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να κάνουν "απόβαση" στην Χίο στέλνοντας έξι στρατοχωροφύλακες για να επιβλέψουν την διαδικασία σύλληψης και επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών-προσφύγων, χωρίς να ρίξουν ούτε μια τουφεκιά με την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ. Έξη  Τούρκοι αξιωματικοί  με διπλωματικά διαβατήρια ( όλοι οι πράκτορες τέτοια έχουν) και που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στην JITEM την άλλοτε μυστική υπηρεσία της Στρατοχωροφυλακής την οποία υποτίθεται ότι διέλυσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν το 2004, θα εγκατασταθούν στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ και θα εποπτεύουν την διαδικασία καταγραφής αλλά και τα αιτήματα επανεισδοχής προσφύγων και λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με τον «politichios», η διαδικασία θέλει την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις προσφύγων και λαθρομεταναστών, που επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη από την Χίο.
Όσοι συλλαμβάνονται θα μεταφέρονται στη ΒΙ.ΑΛ. Εκεί, θα γίνεται δαχτυλοσκόπηση και φωτογράφιση αυτών, με τις αρχές να συντάσσουν αιτήματα επανεισδοχής στην Τουρκία.
Το ζήτημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι μπορεί να είναι οι αξιωματικοί αυτοί. Τα στελέχη της ΜΙΤ είναι γνωστά και καταγεγραμμένα όχι όμως και τα στελέχη της "επισήμως" διαλυθείσας JITEM (της μυστικής υπηρεσίας της Στρατοχωροφυλακής που είχε άμεσες επαφές με την τουρκική μαφία) η οποία δρα παραστρατιωτικά και είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τις πιο "επίσημες" δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, καθώς έχει μάθει να λειτουργεί παρασκηνιακά στο σκοτάδι, συνεργαζόμενη και με τουρκικές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος.
 Υπήρχε άλλωστε δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο που "έδινε" στεγνά τις δραστηριότητες της JITEM ως προς την οργάνωση δικτύων λαθρομεταναστών .
"Τη μετακίνηση τουλάχιστον 50.000 παράνομων μεταναστών το χρόνο από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της βορείου Αφρικής, από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου, φέρεται να διευκόλυνε η περιβόητη τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών JITEM.  
 Τα παραπάνω αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα του τουρκικού εβδομαδιαίου περιοδικού Aksyon, (τεύχος Νο 1000, στις 3-9 Φεβρουαρίου 2014) επιβεβαιώνοντας παλαιότερες πληροφορίες για την συμμετοχή της τουρκικής υπηρεσίας στην μεταφορά παράνομων μεταναστών από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 μέχρι και το 2002.  
 Η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελούσε ανέκαθεν όργανο-φόβητρο του τουρκικού παρακράτους, καθώς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αμέτρητα περιστατικά απάνθρωπης συμπεριφοράς των στελεχών της απέναντι στον κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας, καθώς και για εκτελέσεις/δολοφονίες πολιτικών αντιφρονούντων Κούρδων ακτιβιστών από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 μέχρι και το 2004, όταν η υπηρεσία διαλύθηκε από την νέα τουρκική κυβέρνηση.  
 Επισήμως η ύπαρξη της υπηρεσίας έγινε γνωστή στα τέλη του 1996 αρχές του 1997 μετά το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ.  Μέχρι τότε κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή της και το κυριότερο ουδείς γνώριζε ή γνωρίζει τα στελέχη της και αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η απειλή δεν είναι καθόλου αμελητέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...