Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο υπουργός δεν ξέρει τίποτα για τον …φόνο;Απλώς υπουργεί;
Είναι πολλά τα λεφτά και όπου υπάρχουν προμήθειες, υπάρχουν κι αυτοί που προσπαθούν να επωφεληθούν. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», το δάκτυλο στο μέλι βάζουν και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πρώην κι εν ενεργεία.
Τα στοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα, δείχνουν εμπλοκή τουλάχιστον 15 προσώπων, αλλά και 10 εταιρειών, κάποιες από τις οποίες στήθηκαν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν το κύκλωμα που λυμαίνεται τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα ποσά είναι τεράστια. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τελευταία 14 χρόνια κάποιοι έχουν αποκομίσει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία, ότι ενώ το κόστος για την ένδυση και την υπόδηση του προσωπικού δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 20 με 25 εκατομμύρια, κάθε χρόνο οι δαπάνες ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Το επιπλέον κόστος πάει στις τσέπες του κυκλώματος που φαίνεται να ελέγχει ολόκληρη τη διαδικασία σε κρίσιμες μάλιστα υπηρεσίες του στρατεύματος.
Υπάρχουν, μάλιστα παραδείγματα που κυριολεκτικά… βγάζουν μάτι. Τα άρβυλα που χρησιμοποιεί σήμερα ο Στρατός αν και θεωρούνται ξεπερασμένα καθώς έχουν σχεδιαστεί τη δεκαετία του ’60 και κοστίζουν περίπου 50 ευρώ το ζευγάρι, κατά έναν περίεργο τρόπο δεν αντικαθίστανται. Υπάρχουν προτάσεις οι οποίες μειώνουν το κόστος για τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, όμως αντί να προχωρήσουν πάγωσαν και μάλιστα έγινε προμήθεια υλικού για τα παλαιού τύπου αξίας άνω των πέντε εκατομμυρίων με προοπτική κατασκευής ως το 2020!
Άλλο ένα παράδειγμα είναι το περιβόητο πουλόβερ του Στρατού το οποίο μετά από χρόνια αντικαταστάθηκε από ζακέτα τύπου fleece. Παρά την απόφαση όμως δόθηκε έγκριση να κατασκευαστούν μερικές χιλιάδες ακόμη πουλόβερ αξίας πάνω από 850.000 ευρώ, ενώ για τη ζακέτα τύπου fleece άρχισαν να προστίθενται προδιαγραφές που οδηγούν σε συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευής.
Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι αν και υπάρχουν προτάσεις που θα εξοικονομούσαν πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο κάποιοι φροντίζουν να τις κρατούν «παγωμένες».
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...