Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Έσβησαν τα κάρβουνα τελείωσε και το κρέας , πάμε να φύγουμε.



Ξέμειναν από σουβλάκια και αποχωρούν το πρωί από τα αγροτικά μπλόκα που έστησαν από το τέλος Ιανουαρίου 2017 σε διάφορα κομβικά σημεία της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, "αύριο το πρωί στις εννέα βάζουν μπρος τις μηχανές των τρακτέρ τους και φεύγουν από τους δρόμους. Γυρίζουν στα χωράφια τους".
Εξαίρεση στη Δυτική Μακεδονία, αποτελεί το μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Φλώρινας. Ήδη από τις 16.00 είναι κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Φλώρινας στο κόμβο Μανιακίου. Υπάρχει το ενδεχόμενο οι αγροτοκτηνοτρόφοι να μεταβούν από τον κόμβο Μανιακίου στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό αφού εκεί έχουν στηθεί καντίνες..
Σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, αύριο στις 10 το πρωί ξεκινά η αποχώρηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα από τα πράσινα φανάρια (πριν τη διασταύρωση του αεροδρομίου Μακεδονία), επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής. Το συγκεκριμένο μπλόκο στήθηκε στις 30/1 και πλαισιώνονταν από αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή είχαν προχωρήσει στον επ αόριστον αποκλεισμό του σημείου και στα δύο ρεύματα.
Την αποχώρησή τους αύριο το πρωί, αποφάσισαν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου του Προμαχώνα, που από τις 25/1 στρατοπέδευσαν στον κόμβο Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών διότι δεν υπάρχουν «εφόδια» στις καντίνες. Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο σημείο, επιχείρησαν πολλές φορές να μεταβούν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αποχώρησαν οι αγροκτηνοτρόφοι από τα διόδια των Μαλγάρων.
Παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο τελωνείο των Ευζώνων, στον κόμβο στο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης και στον κόμβο Δερβενίου. Το τι μέλλει γενέσθαι θα το αποφασίσουν στη γενική συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, πιθανώς αύριο το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...