Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Για όσους δεν ενδιαφέρονται μόνο, για το βρακί της Μενεγάκη.



«Ετοιμαστείτε, γιατί πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα οικονομικά προβλήματα της ζωής μας και πολλοί άνθρωποι θα εξαφανιστούν, εάν οι κυβερνήσεις δεν βάλουν μυαλό».
Την ζοφερή αυτή πρόβλεψη για το αβέβαιο μέλλον που έρχεται έκανε ο δισεκατομμυριούχος και αποκαλούμενος γκουρού της αγοράς  Jim Rogers.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο «μάγος» των επενδυτικών κεφαλαίων συζητά πρακτικά μεταξύ άλλων και για τον πόλεμο κατά των μετρητών προ όφελος  των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τις απόψεις του για την αγορά του χρυσού και τη σταδιακή μείωση των βασικών ελευθεριών του σύγχρονο πολίτη.
Για την οικονομική κρίση
«Ετοιμαστείτε για τα χειρότερα οικονομικά προβλήματα που έχουν έρθει μέχρι τώρα και όταν αυτά ξεσπάσουν πολλοί άνθρωποι θα εξαφανιστούν.
Το 2008 η Bear Stearns που ήταν στην αγορά για κάπου 90 χρόνια εξαφανίστηκε. Η . Lehman Brothers που είχε ιστορία150 ετών εξαφανίστηκε. Μια λαμπρή ιστορία, μέσα από πολέμους, οικονομική καταστροφή του ΄29, εμφύλιους πολέμους, και παρόλα αυτά κατάφεραν να επιβιώσουν το 2008 όμως απλά εξαφανίστηκαν.
Την επόμενη φορά που όμως θα είναι απλά πολύ χειρότερα, από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Πολλές ιστορικές εταιρείες,  άνθρωποι, ινστιτούτα, ακόμη και χώρες, σίγουρα κυβερνήσεις αλλά και ολόκληρες χώρες απλά θα εξαφανιστούν από τον οικονομικό χάρτη».
Για τον πόλεμο κατά των μετρητών
«Οι κυβερνήσεις πάντα δούλευαν  για τα εαυτό τους. Είναι γνωστό αυτό. Στην Ινδία αποφάσισαν να αποφάσισαν να αποσύρουν το86% των μετρητών από την κυκλοφορία και τώρα είναι παράνομο να κάνεις δοσοληψίες για πάνω από 4000 $ νομίζω.
Στη Γαλλία δεν μπορείς να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή με χρήματα για πάνω από 1000€. (σ.σ. Εδώ ξέχασε την Ελλάδα).
Πολλές χώρες το κάνουν αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ για κάποιο ποσό και άνω.
Οι κυβερνήσεις το λατρεύουν αυτό. Έτσι μπορούν να σε ελέγχουν. Εάν πας και αγοράσεις ένα καφέ ξέρουν αμέσως πόσους καφέδες πίνεις την ημέρα.
 Εάν μπορούσαν  και θα μπορέσουν θα τα βάλουν όλα σε μια ηλεκτρονική μορφή και αυτό θα γίνει παγκόσμια. Τα παιδιά μου ίσως να μην χρειαστεί πο΄τε να πάνε σε μια τράπεζα ή σε ένα ταχυδρομείο».
Οπότε το διαδίκτυο και οι υπολογιστές αλλάζουν τα πάντα. Το χρήμα μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρονικό είδος και αυτό θα γίνει. Όχι τώρα καθώς πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν α μην διαθέτουν υπολογιστές σε διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά πολύ σύντομα.
Και οι κυβερνήσεις θα είναι πολύ χαρούμενες γιατί θα πουν ότι το κάνουν για το δικό σας καλό. Σημασία έχει πως πρόκειται να ζήσουμε σε ένα πολύ διαφορετικό κόσμο»
Για τις ελευθερίες του ατόμου
«”Η ιστορία έχει δείξει ότι οι άνθρωποι θέλουν λίγο πιο πολύ ασφάλεια και για αυτό είναι πρόθυμοι να δώσουν σε αντάλλαγμα κάποιες από τις ελευθερίες τους”. Αυτό είχε πει ο Benjamin Franklin αλλά αυτοί θα δώσουν την ελευθερία τους στο τέλος θα ούτε ασφάλεια θα έχουν ούτε και ελευθερία και θα αξίζουν να χάσου και τα δύο και φυσικά αυτό πρόκειται  να γίνει.
Για παράδειγμα όλες οι δικτατορίες ξεκινούν από το να παίρνουν τα όπλα από τους ανθρώπους. Το ίδι συνέβη και στη Γερμανία του Χίτλερ. Ξέρετε πολλοί λένε πως δεν με ανησυχεί αυτό, εγώ δεν έχω κάνει τίποτα κακό για να μου σπάσουν την πόρτα και να μπουν μέσα οι αρχές.
Και όμως στο τέλος όλοι θα δουν ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχουν κάνει τίποτα σε όλους κάποια στιγμή θα σπάσουν τη πόρτα για να μπουν μέσα για έλεγχο<Στις ΗΠΑ κάποτε όταν ήμασταν παιδιά χρειαζόταν ένταλμα για να μπεις σε ένα σπίτι. Τώρα  μπορούν να μπουν μέσα να σε συλλάβουν και να σε κρατήσουν χωρίς καμιά υποψία απλά επειδή το επέλεξαν έτσι» .

Οι τραπεζίτες του επιτελείου του Τραμπ ανασταίνουν το φάσμα του 2008


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το διαβασα καπου αλλου, αλλα περιμενα να ελεγε πιο ψαγμενα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Τα ψαγμένα είναι για τους λίγους αλλά το βρακί για τους πολλούς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...