Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ούτε τα… «ολίγα φανερά» δεν δήλωσαν σωστά οι κοπρίτες.



Γιατί τα μαύρα είναι σε offshore και δεν δηλώνονται..

Νοοτροπίες που απέχουν παρασάγγας από τη διαφάνεια και σωρεία εσκεμμένων «αβλεψιών και παραλείψεων» στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών (πόθεν έσχες) για τις χρήσεις του 2013 και του 2014 τεκμηριώνει το Vouliwatch.gr, που ψηφιοποίησε και επεξεργάστηκε τα εν λόγω δεδομένα, ώστε να συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στην ενίσχυση της διαφάνειας.

Το Vouliwatch.gr επιβεβαιώνει με τα «ευρήματά» του την αίσθηση που έχουν χρόνια οι πολίτες.

Έτσι για παράδειγμα, το 57,1% των δηλώσεων δεν είναι πλήρως συμπληρωμένες, 521 είναι συνολικά οι παραλείψεις ενώ το ποσοστό ελαττωματικών πόθεν έσχες ανά κόμμα έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 46,8%, ΝΔ 80%, Χρυσή Αυγή 44,8%, ΠΑΣΟΚ 46%, ΔΗΜΑΡ 50%, ΚΚΕ 27,2%, Το Ποτάμι 10%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 68,9%, Ένωση Κεντρώων 37,5%.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι αν και η πλειοψηφία των βουλευτών φροντίζουν να αναφέρουν λεπτομερώς τα περιουσιακά τους στοιχεία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να παραθέσουν απλώς την φράση «ουδεμία μεταβολή». Στην ίδια λογική παραλείπονται στοιχεία είτε γιατί από κάποιους βουλευτές θεωρούνται αυτονόητα, είτε γιατί οι δηλώσεις δεν συμπληρώνονται με την απαιτούμενη επιμέλεια.
Δείτε το απολογιστικό infographic που παρουσιάζει το vouliwatch.gr με τις ελλείψεις και παραλείψεις στα Πόθεν Εσχες που δημοσιεύτηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΣΚΑΝΕ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...