Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο καλύτερος στρατός του κόσμου αποτελείτε από σαραντάρηδες;Πριν ανοίξετε το στόμα σας καλύτερα να συνεννοείσθε πρώτα για να μην γίνεστε γελοίοι. Οι καιροί είναι…. πονηροί.
Xίλιοι άνδρες θα προσληφθούν, θα εκπαιδευθούν και θα στελεχώσουν τις ειδικές δυνάμεις των τριών Κλάδων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, προκειμένου να καλυφθούν κατεπειγόντως τα κενά στην επάνδρωση των κρίσιμων μονάδων για την ασφάλεια της χώρας.

Οι 600 άνδρες προορίζονται για τον Στρατό Ξηράς (καταδρομείς, αμφίβιοι καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, ΕΤΑ), οι 200 στην ΜΥΚ και άλλοι 200 στην Πολεμική Αεροπορία στην 31 ΜΕΕ και την φύλαξη των αεροδρομίων.

Το σύνολο των ενισχύσεων θα προέλθει από "έτοιμους" άνδρες, τους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Μόλις προσληφθούν θα περάσουν από ταχύρρυθμη τρίμηνη εκπαίδευση και θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια, ενισχύοντας ειδικά τις προκεχωρημένες μονάδες.

Έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όσοι ήδη υπηρετούν στο στράτευμα κι όσοι έχουν πάρει απολυτήριο τα τελευταία 2 χρόνια. Η απόφαση αυτή πήρε υπογραφή από τον Πάνο Καμμένο χθες βράδυ και αναμένεται να πάρει ΦΕΚ και να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σημειώνεται ότι ο ΥΕΘΑ είχε αναφέρει πρόσφατα ότι οι Ειδικές Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν με νέο προσωπικό ώστε να ανανεωθεί το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στις μονάδες αυτές και ανήκει σε σημαντικό ποσοστό  στη γενιά των 40ρηδων οι οποίοι είναι μεν εξαιρετικά έμπειροι, αλλά βιολογικά έχουν φτάσει στα όριά τους σε ότι αφορά το επίπεδο καταπόνησης το οποίο δέχονται!

Κύριο κριτήριο είναι ο νυν φάκελος του καθενός από αυτούς, η ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται την φύση της αποστολής και του εκάστοτε επιχειρησιακού προβλήματος, να το επιλύουν τάχιστα και βέβαια η φυσική τους κατάσταση.


Συγκινημένος από το πάθος, τη φιλοπατρία και τον επαγγελματισμό τω στελεχών του Ελληνικού Στρατού, δήλωσε σε Ρώσους αξιωματικούς ο νέος Αρχηγός του Στρατού Αντιστράτηγος  Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας τους κατά τη διάρκεια του εορτασμού της ημέρας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε  στην ρωσική πρεσβεία.

Πιο ειδικά ο Αντγος Α.Στεφανής είπε:

«Ηγούμαι ίσως του καλύτερου Στρατού του κόσμου: Του ελληνικού.
Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο ακριτικό νησί της Παναγιάς, στις Οινούσες φυσούσαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με αποτέλεσμα ούτε το ΛΣ ούτε και το ΠΝ να εγκρίνουν την δια θαλάσσης κίνησή μας προς το νησί, για λόγους ασφάλειας.
Οι αμφίβιοι καταδρομείς μας όμως, ανέλαβαν από μόνοι τους χωρίς καν να τους ρωτήσω τη μετακίνηση λέγοντάς μου “Κύριε Αρχηγέ αυτή είναι η δουλειά μας.
Να πλέουμε με 8 και 10 μποφόρ και στον τελευταίο βράχο του Αιγαίου”», είπε ο Αρχηγός για να συνεχίσει:
«Όντως αυτό έγινε και όταν πιάσαμε στο νησί ρώτησα έναν από τους καταδρομείς:  “Τι θα έκανες για την πατρίδα ρε;”.  Και μου απαντά δυνατά και χωρίς κανένα ενδοιασμό: “Τα πάντα Αρχηγέ”.
Αυτό το στέλεχος που αμείβεται με 780 ευρώ το μήνα και είναι πρόθυμο να κάνει τα πάντα για την πατρίδα, ε, δε θα το βρείτε σε κανένα άλλο Στρατό του κόσμου. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που είμαι Αρχηγός τους», κατέληξε ο Αντγος Α.Στεφανής.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απευθυνεται σε εσενα που εισαι γατα και θα το καταλαβεις με τη μια.....

Την κατασκευή αντιγράφου του Ράιχσταγκ, του γερμανικού κοινοβουλίου την ναζιστική περίοδο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για ασκήσεις πολέμου.

Χτίζουμε ένα αντίγραφο του Ράιχσταγκ στο Patriot Park. Δεν θα έχει το μέγεθος του πρωτοτύπου αλλά θα είναι κάτι που θα επιτρέπει στους νεαρούς στρατιώτες να κάνουν εφόδους", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου σε ομιλία του στη Δούμα.

Ο Νεαρός Στρατός δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής του Βλαντιμίρ Πούτιν το 2015. Σήμερα στις τάξεις του υπάρχουν περισσότεροι από 42.000 παιδιά, ηλικίας από 10 ετών και πάνω, τα οποία λαμβάνουν "πατριωτική εκπαίδευση", μαθαίνοντας μεταξύ άλλων, να χειρίζονται όπλα ενώ παίρνουν μέρος και σε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...