Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Νεαρέ ….πιάσε μια δεσμίδα ….χαρτί υγείας.Δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι εξαφανίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος μόνο 20 τόνοι Χρυσού με ευθύνη του Κώστα Σημίτη.
Το δημοσίευμα ανάγκασε την δήθεν τράπεζα της Ελλάδος να προβεί σε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει .
Στην Έκθεση του Διοικητή και ειδικότερα στον Ισολογισμό της δημοσιεύεται ακριβώς το ποσό του χρυσού που κατέχει η Τράπεζα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, την 31η Δεκεμβρίου 2016 τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις σε χρυσό φτάνουν τους 149,1 τόνους και η αξία τους τα 5.261,8 εκατομμύρια ευρώ.
Το ήμισυ σχεδόν των διαθεσίμων σε χρυσό βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, από το οποίο δεν έχει μετακινηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το υπόλοιπο φυλάσσεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και στην Ελβετία.
Το ποσοστό του χρυσού, που μεταβιβάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την ένταξη της χώρας στη ζώνη του Ευρώ και τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ευρωσύστημα, είναι πολύ μικρό συγκρινόμενο με το συνολικό απόθεμα σε χρυσό. Ανάλογη μεταβίβαση έγινε από όλες τις χώρες που μετέχουν στην ζώνη του ευρώ.
Η φύλαξη μέρους του χρυσού και εκτός συνόρων αποτελεί διεθνή πρακτική για όλες σχεδόν τις Κεντρικές Τράπεζες.
Τα αποθέματα χρυσού, που φυλάσσονται στο εξωτερικό, βεβαιώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική όλων των κεντρικών τραπεζών.
Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος το 2003 να πωλήσει 20 τόνους χρυσού από τα συνολικά αποθέματά της εντασσόταν στο πλαίσιο της αποδοτικότερης διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της, πολιτική που ακολουθούσαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες. Η ρευστοποίηση αυτή οδήγησε απλώς σε διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας της Ελλάδος και αφορούσε τμήμα της ποσότητας χρυσού που είχε συγκεντρωθεί από τις αγορές νομισμάτων και αναβαθμίστηκε μετατρεπόμενο σε εμπορεύσιμες ράβδους διεθνών προδιαγραφών.

Δηλαδή έλιωσαν και τις λίρες οπως έλιωναν οι Γερμανοί σην κατοχή τα χρυσά δόντια των Εβραίων και τις μετέτρεψαν σε ράβδους, αλλά και πάλι έχουμε ως χώρα 5.000.000.000 χρυσό εκ των οποίων τα μισά είναι στο εξωτερικό. Όλα αυτά πάντα κατά τα λεγόμενα τους,  γιατί δεν υπάρχει ούτε…. για ένα χρυσό δόντι. Με λίγα λόγια το χαρτονόμισμα έχει την αξία κωλόχαρτου αφού δεν υπάρχει το ανάλογο αντίκρισμα σε χρυσό.
Από τον καιρό που απελευθέρωσαν το αντίκρισμα σε χρυσό των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν, κατάντησαν να τυπώνουν …χαρτιά υγείας. Έχουν πραγματική αξία όσο και τα 600 Δις του Σώρρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...