Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Για χάρη του βασιλικού…. καθαρίζει… και η γλάστρα.H Νέα Δημοκρατία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η offshore  της Μαρέβα Μητσοτάκη που αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento είναι δηλωμένη στο βιογραφικό της.
Ακόμα και εκεί είπαν ψέματα!
Δείτε το… βιογραφικό της κυρίας Μαρέβα Μητσοτάκη στο οποίο φυσικά απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην εταιρεία με έδρα τα νησιά Κέιμαν που εντοπίστηκε. Και πως άλλωστε θα υπήρχε τέτοια αναφορά, αφού πλέον είναι παράνομη η συμμετοχή της σε
offshore.
Μάλλον γι’αυτό η νέα Δημοκρατία είχε γίνει λαγός από την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που απαγόρευε την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες βουλευτών και συγγενών πρώτου βαθμού. Εδώ μιλάμε πλέον για παραδοχή ποινικού αδικήματος, που δίνει νέα διάσταση στην απόκρυψη του πόθεν έσχες της. Ενέργεια η οποία να υπενθυμίσουμε ότι αποτελεί κακούργημα από το 2010 και ύστερα.


Να σημειωθεί ότι ως προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω του νόμου περί ευθύνης των υπουργών, δεν μπορεί να κινηθεί καμία δικαστική διαδικασία εάν δεν υπάρξει η προηγούμενη συγκατάθεση της Βουλής, περί άρσης ασυλίας. Έτσι, η προκαταρκτική έρευνα η οποία θα διενεργηθεί, αφορά μόνο τη Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ίδρυσε το 2007 την εταιρεία MG Capital Advisors ΑΕ, «μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία με ειδίκευση σε Wealth Management, Deal Origination και Private Equity», όπως σημειώνεται στο βιογραφικό της σημείωμα, που το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ευρέως. Στο ΦΕΚ, βέβαια, με αρ. φύλλου 4291 της 8ης Ιουνίου 2007, όπου ανακοινώνεται η σύσταση της συγκεκριμένης ανώνυμης εταιρείας, υπάρχουν σημαντικότερες λεπτομέρειες . «Σκοπός της εταιρείας είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση οικονομικών μελετών, εκθέσεων, ερευνών και η παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών οικονομικής φύσης». Για την επίτευξη αυτού του σκοπού μπορούσε, μάλιστα, να συνάπτει κάθε είδους συμβάσεις με κάθε νομικό πρόσωπο ή επιχείρηση, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ή να αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση εργασίες οι οποίες θα ανατίθεντο σε αυτή από κάθε τρίτο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων του Δημοσίου, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Δήμων ή Κοινοτήτων, Νομαρχιών και κάθε Οργανισμού του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίστηκε στα 60.000 ευρώ, με 10.000 ονομαστικές μετοχές αξίας 6 ευρώ η καθεμία. Το πρώτο Δ.Σ. της MG Capital Advisor ΑΕ, όπως καταγράφηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών, απαρτιζόταν από τους Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι, Σταύρο Παπασταύρου και Μελπομένη Τραυλού, με την εταιρεία να εκπροσωπείται και να δεσμεύεται, βάσει καταστατικού, από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...