Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Με το συμπάθειo δηλαδή. Πόσο βαθειά είναι… τα νερά;Είναι διαφορετικό να τον παίρνεις και να το διαχειρίζεται το υπηρετικό προσωπικό -Λιμενικό, και διαφορετικό να το διαχειρίζονται οι νταβραντισμένοι θαμώνες της …Συγγρού- πολεμικό ναυτικό. .

Μόλις έμαθαν οι τούρκοι ότι ο Καμμενος θα πάει να φυλάξει σκοπιά στα Ίμια,  κλιμακώνουν την ένταση. η Άγκυρα έστειλε  την κορβέτα "Badirma" στα Ίμια απέναντι στην ελληνική κανονιοφόρο "Νικηφόρος".
Αποτέλεσμα ήταν 18:30 το απόγευμα να αντιπαραβληθούν τα δύο πλοία, κάτι που το τουρκικό πρακτορείο Anadoulu χαρακτήρισε ως "επεισόδιο".  
Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί, έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά και έπειτα 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.
Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί, έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά και έπειτα 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.
Και όπως πάντα σύμφωνα με την αριστερή τακτική το Γ.Γ.ΕΘ.Α έβγαλε κάλπικο το βίντεο.

Σύμφωνα πάντα με την Hurriyet, ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από την το τουρκικό πλοιάριο, και αναγκάστηκε να την κοπανίσει, όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κινήθηκε προς το μέρος του.
To αξιοσημείωτο του περιστατικού είναι ότι για πρώτη φορά η Τουρκία στέλνει μεγάλο πλοίο στο Αιγαίο για τις προκλητικές της ενέργειες, μέχρι τώρα έστελνε μόνο περιπολικά.
 Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι πρόκειται για πολύ ύποπτες κινήσεις της Άγκυρας των τελευταίων ημερών, η οποία επιμένει διακαώς να προκαλέσει ένταση και για αυτό ανέλαβε το… λιμενικό.
Η Hurriyet γράφει ότι το ελληνικό πλοίο πλησίασε τις βραχονησίδες και το τουρκικό πήγε ακριβώς μπροστά του, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων. Τα πλοία έμειναν για λίγη ώρα σε αυτό το σημείο, με το σκάφος του τουρκικού λιμενικού ανάμεσά τους, το οποίο «έκανε μανούβρες για να τα απομακρύνει».
Βέβαια δόθηκε «Εντολή για πυρ»  από το ΓΕΕΘΑ αν πατήσουν πόδι οι Τούρκοι στα Ίμια γιατί δεν θέλουν να ανησυχήσει ο… Καμμένος. Εάν δεν πατήσουν το… πόδι τους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ας κάνουν τον…. αποκλεισμό τους oσο θέλουν .


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ.
ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΛΗ ΠΟΥ ΦΥΛΑΓΕΙ ΣΚΟΠΟΣ .....
ΠΑΕΙ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...