Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Θα τον αποζημιώσουν για το ξεπάτωμα των χασισόδεντρων .



Διαφορετική τροπή παίρνει το θέμα του εντοπισμού και εκρίζωσης 1.0564 δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Καλλιθήρου  καθώς ο 44χρονος που είχε συλληφθεί μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.
O 44χρονος ανέφερε στο ανακριτή ότι πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και ότι ανήκει σε 24χρονο συγγενή του με τον ίδιο να μην έχει σχέση. Ωστόσο, ο 24χρονος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Αστυνομία ενώ μέχρι χθες τουλάχιστον δεν υπήρχε καν ένταλμα σύλληψης.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε πραγματοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, στελέχη της Αστυνομίας είχαν υποστηρίξει ότι ο 44χρονος «παραδέχτηκε» ότι δική του ήταν η καλλιέργεια και λόγω παλαιότερων υποθέσεών του με τη νομοθεσία δεν μπορούσε να καλλιεργεί ούτε βιομηχανική κάνναβη. Ο 24χρονος είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ η δε έκταση 3,5 στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο σύστημα ΟΣΔΕ .
Τέλος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες του KarditsaPress, έχει ζητηθεί εκτίμηση από γεωπόνους της ζημιάς από την εκρίζωση, ώστε να ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...