Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Από τον στρατηγό άνεμο, στον «συνωστισμό» της Ραφήνας, δυο δάχτυλα και κάτι.



Όταν το 2007 κάηκε η Πελοπόννησος και είχαμε 44 νεκρούς ο τότε υπουργός Βύρων Πολύδωρας είχε τη φαεινή να ενοχοποιήσει τον στρατηγό άνεμο. Άλλοι υπουργοί ενοχοποίησαν ξένες δυνάμεις που «ήθελαν ανατροπή του Καραμανλή». Ο τότε, ΑΝΕΛ σε ποσοστά, ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε σαν υπαίτιο την ανίκανη κυβέρνηση να σβήσει τις φωτιές. Χτες η κυβέρνηση με τους πάνω από 60 νεκρούς γιατί τους βγάζουν με το σταγονόμετρο, ανακάλυψε τις ακραίες καιρικές συνθήκες που φταίνε γιατί ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα , και ο Τσίπρας σκοτεινά σχέδια άγνωστων δυνάμεων. Είναι κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό από την καταστροφή δασών, σπιτιών και ζωών, να βλέπεις πώς η αλλαγή καρέκλας μεταμορφώνει τους ίδιους ανθρώπους σε αυτό ακριβώς που ήταν όσοι αυτοί οι ίδιοι λοιδορούσαν. Που κάθονταν πριν στην ίδια καρέκλα!

Τώρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει η ανοργανωσιά της διοίκησης που δεν έδωσε εντολή εκκένωσης της περιοχής ούτε η έλλειψη μέσων και εξοπλισμού της Πυροσβεστικής, ούτε που οι αρμόδιοι παράγοντες δεν ξέρουν πού τους πάνε τα τέσσερα, ούτε που ο υπουργός δήθεν Προστασίας είναι φαιδρό πρόσωπο και ανίκανος να αντιμετωπίσει τη συμφορά.

Τώρα δεν του φταίει ότι το συντονιστικό ήταν ασυντόνιστο επί ώρες, ούτε που η πυροσβεστική έκανε 9 ώρες να ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών. Ούτε του φταίει που επί ώρες περίμεναν το Λιμενικό για να τους σώσει οι κάτοικοι Νέου Βουτζά και Μάτι στην παραλία αποκλεισμένοι και ευτυχώς που βρέθηκαν μερικοί εθελοντές πολίτες.
Έτσι έχουμε Γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά, γέροντες που τους έπνιξε ο καπνός καθώς αβοήθητοι περίμεναν τη βοήθεια που δεν ήρθε ποτέ, πνιγμένοι σε ρηχά νερά  πανικόβλητοι.


Η σύνθεση της χώρας είναι η ίδια και η νοοτροπία επίσης. Αλλά, έχει διαφορά να είσαι στην αντιπολίτευση, και μάλιστα στην επαναστατική, από το να είσαι στην κυβέρνηση και μάλιστα στη φιλολαϊκή. Αν είσαι στην αντιπολίτευση μπορείς να λες ανεξέλεγκτα ό,τι θέλεις, εύκολα και ανεύθυνα. Αλλά, και σαν κυβέρνηση μπορείς να λες ό,τι θέλεις εύκολα και ανεύθυνα! Στην πρώτη περίπτωση για όλα φταίει η κυβέρνηση. Στη δεύτερη φταίει ο Θεός που μας μισεί, ο Πούτιν, οι δανειστές, ο άνεμος, αλλά όχι η κυβέρνηση.

Το κωμικοτραγικό είναι όταν ο Τόσκας μιλάει με επιχειρηματολογία Πολύδωρα, ο Τζανακόπουλος με επιχειρηματολογία Ρουσσόπουλου, και  ο Τσίπρας παίρνει το ύφος του Καραμανλή, θέλοντας να υπονοήσει ύποπτο δάκτυλο πίσω από τις πυρκαγιές..

Μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία ηρθαν τα μνημόνια. Τώρα τι;
Είμαστε μια χώρα απάτη!! Σκέτη απάτη! σε όλους τους τομείς!! πουθενά και τίποτα δεν λειτουργεί , η ζωή σου δεν έχει κανένα νόημα...πληρώνεις φόρους και εισπράττεις κοροϊδία...ανεργία, ανασφάλεια, ανυποληψία, δυστυχία. Ένα σωστό κολαστήριο. Προπαγάνδα και κυνισμός υπάρχει...το Delivery boy της αμερικανικής προστασίας θα δώσει παράσταση. Μαζί του και όλο το παλιό διεφθαρμένο σύστημα των μνημονίων.
Για όσο διάστημα οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν ότι ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Κυριάκος, ο Καμμένος, ο Παυλόπουλος και ο Τσίπρας  είναι μια κοινή αδιαίρετη συμμορία που ελέγχεται από τους τοκογλύφους δεν θα καταλάβουν ποτέ τι τους συνέβη. Δεν θα καταλάβουν ποτέ γιατί δεν υπάρχει μέλλον. Θα παίζουν οι τοκογλύφοι με τα «είδωλα» και θα τους παραπλανούν. Για κάποιους θα φταίει ο Σημίτης και ο Παπανδρέου και για κάποιους άλλους ο Καραμανλής, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας. Ξανά μανά τα ίδια πράγματα. 

Καιγόταν ο τόπος και τα διόδια συνέχιζαν και εισέπρατταν. Χρέωναν όσους έτρεχαν να σωθούν και δεν είχαν χρήματα

 


 

Φρίκη στο Μάτι: Νεκροί άνθρωποι στο δρόμο ανάμεσα σε μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα…


Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις ακτές στο φλεγόμενο Μάτι: Καταφύγιο για εκατοντάδες(Photos)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...