Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Γιατί να χρηματιστούν «αξιωματούχοι» που πάντα κελαηδούν τσάμπα;



Στην Ελλάδα άμα το ξέρουν δύο παύει να είναι μυστικό.
Η απόφαση της "ελληνικής κυβέρνησης" να απελαθούν δύο Ρώσοι διπλωμάτες, αλλά ειδικότερα για τους λόγους οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως πρόφαση για την απέλασή τους, με  κύρια δικαιολογία ότι οι απελαθέντες έθεσαν σε κίνδυνο την «ελληνική εθνική ασφάλεια είναι για γέλια.
Ο πρώτος διπλωμάτης ήταν ο Βίκτορ Γιάκοβλεφ και ο δεύτερος  είναι ο ανώτατος διπλωμάτης Αλεξέι Ποπόφ  πρώην γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ως «χώρο ευθύνης» τη Νότιο Μακεδονία. Οι δύο αυτοί Ρώσοι διπλωμάτες (Β.Γιάκοβλεφ και Α.Ποπόφ) «κατηγορούνται» από ελληνικής πλευράς ότι είχαν επιχειρήσει να αποσπάσουν πληροφορίες αντί χρηματικού ανταλλάγματος από Έλληνες αξιωματούχους σε ότι αφορά το περιεχόμενο και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, προκειμένου η κυβέρνηση Τσίπρα να εκχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» και ως εκ τούτου να καταστεί δυνατή  η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Επίσης «κατηγορούνται» ότι συγκέντρωναν πληροφορίες και δρούσαν σε βάρος των εθνικών συμφερόντων στην περιοχή του Αγίου Όρους.
Ο Ποπόφ  θεωρείτο από τα πλέον δραστήρια μέλη της ρωσικής διπλωματικής  αντιπροσωπείας στην Ελλάδα με βαθιά γνώση των θρησκευτικών ισορροπιών μεταξύ των Ορθοδόξων Πατριαρχείων.
Ο Ρώσος βουλευτής Andrei Klimov, δήλωσε πριν λίγο ότι η Ρωσία θα απαντήσει με την  απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών. 
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα τέσσερις είναι οι Ρώσοι υπήκοοι που προέβησαν σε παράνομες ενέργειες, ήτοι αλίευση και διακίνηση πληροφοριών καθώς και απόπειρα χρηματισμού κρατικών λειτουργών. Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι επιχειρήθηκε ο επηρεασμός μητροπολιτών και δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης και να ασκηθεί επιρροή στο Άγιος Όρος.
Από την πλευρά του, το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το πρακτορεία Sputnik, ο βουλευτής της ρωσικής Άνω Βουλής Αντρέι Κλίμοφ δήλωσε ότι η κίνηση της Ελλάδας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, θα απαντηθεί με την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...