Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ονοματάκι δεν έχει ο ….μεγαλοεπιχειρηματίας.



Επιχειρηματίας, που διατηρούσε κατάστημα πώλησης εξοπλισμού για αστυνομικούς και στρατιωτικούς στο κέντρο του Ηρακλείου, φέρεται ως «πρωταγωνιστής» του κυκλώματος παράνομης εισαγωγής και εμπορίας όπλων και πυρομαχικών που «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ.
Πρόκειται για έναν 55χρονο Κρητικό, ο οποίος είχε γνωριμίες με πολλούς ενστόλους. Συνεργάτης του στο κύκλωμα φέρεται στέλεχος εταιρίας ταχυμεταφορών, ο οποίος αναλάμβανε τη διακίνηση του παράνομου οπλισμού.

Η αποκάλυψη αυτής της σοβαρής υπόθεσης στο Ηράκλειο φτάνει με τη σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται με την πώληση όπλων, σφαιρών και άλλων ειδών ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές. Αιτία είναι η παράνομη δράση του στον τομέα της αγοραπωλησίας όπλων και άλλων ειδών, όπως σφαιρών, tazer, replica όπλων κ.α.
Εδώ και ένα μήνα ο κλοιός είχε σφίξει για τον επιχειρηματία. Σήμερα μετά από επιχείρηση και έλεγχο που έγινε σε διάφορα σημεία που διατηρεί ο εν λόγω επιχειρηματίας, βρέθηκε αριθμός όπλων και άλλων ειδών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 5 άτομα ανάμεσα στους και διευθυντής εταιρίας courier.  Οι έρευνες μέχρι στιγμής έχουν αποκαλύψει έναν τεράστιο αριθμό όπλων και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Μάρτιο όπου είχε μπλοκαριστεί στον Προμαχώνα μεγάλο φορτίο από τη Βουλγαρία που ερχόταν στο Ηράκλειο με αποδέκτη τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Από την υπόθεση αυτή ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση με την έρευνα των αστυνομικών να οδηγείται στην αποκάλυψη της εμπλοκής του γνωστού επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εισαγωγές γίνονταν κατά κύριο λόγο από Βαλκάνια κυρίως από Βουλγαρία.
Για την υπόθεση έχει ασχοληθεί κεντρικά η Αθήνα σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ηρακλείου όπου ερευνούν και άλλες περιπτώσεις μεταφοράς με φορτηγά τα οποία βρίσκονταν υπό παρακολούθηση πολύ καιρό.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 7 συλλήψεις, 6 στην Κρήτη και μια στην Ημαθία ενώ ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι γνωστός Ηρακλειώτης επιχειρηματίας. Ταυτόχρονα, έχουν κατασχεθεί 16 πυροβόλα όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων. Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιούνται δεκάδες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Το κύκλωμα φέρεται να διακινούσε τα όπλα στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.
Πώς δρούσε το πολυμελές κύκλωμα εμπορίας όπλων και πυρομαχικών - Ηρακλειώτης ο "εγκέφαλος"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...