Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Το καθυστέρει ο Τσιπρας , ελπίζοντας με αυτό να πάρει τις εκλογές.



ΠΟΛΙΤΙΚΗ τρικυμία ίσως προκαλέσει η κίνηση των μαύρων λογαριασμών της NOVARTIS. Τα στοιχεία που έχουν φτάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης εμπλέκουν τρία πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο με τις μίζες του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού. Εντοπίστηκε λένε κίνηση μαύρου χρήματος από τον τροφοδότη λογαριασμό της NOVARTIS σε εταιρεία που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ακινήτων στο εξωτερικό, διαχειριστής της οποίας είναι συγγενικό πρόσωπο μεγαλόσχημου πολιτικού.
Η ροή μαύρου χρήματος που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό στενής συνεργάτιδας πρώην Υπουργού.
Στοιχεία-φωτιά βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και για έναν πολιτικό παράγοντα κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που κατείχε νευραλγικό πόστο στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο εξονυχιστικός έλεγχος σε ένα σύστημα εταιριών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο εταιρίες επικοινωνίας, μια συμβουλευτική και μια ακόμα που ειδικεύεται στην οργάνωση συνεδρίων.
Ερευνώνται οι συναλλαγές των εταιριών αυτών με μια εταιρία που είχε στήσει ο Φρουζής στη Κύπρο για τη διακίνηση μαύρου χρήματος που προοριζόταν για τις λεγόμενες «διακριτικές πληρωμές».
Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι αρμόδιοι δικαστές και στις καταθέσεις μαρτύρων που αναφέρονται στις στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει ο Φρουζής με πρώην Υπουργό, ο οποίος στη συνέχεια πρόβαλε εμπόδια στα σχέδια της NOVARTIS διεκδικώντας μεγαλύτερη μίζα.
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει μια ύποπτη αγορά ακινήτου στη Γενεύη, την οποία συνδέουν εμμέσως με πολιτικό πρόσωπο.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένονται και οι πρώτες συλλήψεις υπόπτων.
Ο πρώην ισχυρός άντρας της NOVARTIS, Κωνσταντίνος Φρουζής με δήλωσή του λέει ότι είχε συναντήσεις και με σημερινά κυβερνητικά στελέχη. Βέβαια οι ανακριτικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για τις κοινωνικές επαφές του Φρουζή αλλά για τις μίζες που μοίραζε η NOVARTIS προκειμένου να επιτυγχάνει υψηλότερες τιμές στα σκευάσματα της εταιρίας στην Ελλάδα που ήταν χώρα-δείκτης και διαμόρφωνε τις τιμές των φαρμάκων σε περισσότερες από δέκα χώρες.
Ο Φρουζής ισχυρίζεται ότι δεν τον έχει καλέσει ακόμα ο ανακριτής για να καταθέσει. Γνωρίζει πολύ καλά τόσο αυτός όσο και οι δικηγόροι του ότι ο βασικός ύποπτος για μια σειρά κακουργημάτων καλείται από τον ανακριτή, τελευταίος.
Δικαστικοί κύκλοι, αναφερόμενοι στη βιασύνη του Φρουζή να καταθέσει, επισήμαναν με νόημα ότι καλύτερα για τον ίδιο να καθυστερήσει η ανάκριση γιατί το πιθανότερο είναι μετά απ’ αυτή να βρεθεί στον Κορυδαλλό.

 

Σύμβουλος του Γεωργιάδη «ξέπλενε» τις μίζες της Novartis

 

Novartis Gate- Ραγδαίες εξελίξεις: Έφοδοι εισαγγελέων σε σπίτια συνεργατων πολιτικων ...

 

Με ντου αστυνομικών στο σπίτι συνεργάτη του Άδωνη Γεωργιάδη ...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει ολοταχώς για το 3%. Οι ΑΝΕΛ ακούμπησαν το 0,5%, στο 1% τους βγάζει ο Μπαξεβάνης. Δεν τους σώζει τίποτε..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...