Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Σταύρο δεν είναι εύκολο να κάνεις απόβαση σε… «Τουρκικο νησί».



«Έλληνες, σε μερικές ημέρες, την 24η Ιουλίου ξεκινά η άσκηση των Εφέδρων στα Ίμια. Οδηγίες προς τους Εφέδρους: Στις 12 το μεσημέρι να είστε όλοι στο σημείο εκείνο του Πειραιά όπου αναχωρεί το πλοίο για την Κάλυμνο. Ολα τα στρατιωτικά είδη στους σάκους σας ή στο μπέρκιν σας. Κανείς δεν θα ταξιδέψει με στρατιωτική στολή. Δεν πάμε για παρέλαση, πάμε για άσκηση.
Πάμε στα Ίμια για να τιμήσουμε τους τρεις νεκρούς Αξιωματικούς μας του ΠΝ, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο, Έκτορα Γιαλοψό».
«Πάμε να ακουμπήσουμε ένα στεφάνι στα Ίμια, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα και αισθανόμαστε την υποχρέωση να το κάνουμε εμείς, οι Έφεδροι.
Δεύτερον, ξεκαθαρίζουμε πηγαίνοντας στα Ίμια, όλο αυτό το σκοτεινό κομμάτι της Ιστορίας μας από το 1996 μέχρι σήμερα, το γκρίζο κομμάτι, δηλαδή αν τα Ίμια είναι Ελληνικά, αν η ζώνη είναι γκρίζα και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Με την κίνηση μας αυτή θα ξεκαθαριστεί οριστικά».
«Τρίτον, για να δώσουμε κουράγιο σε όλους εσάς τους Έλληνες που λιγοψυχάτε, που σας έχουν τρομάξει, που σας φοβίζουν. Πρέπει να πάψετε να τους φοβάστε, δεν είναι τίποτε, ένα φύσημα θέλουν»…
Αυτά αναφέρει ο υποστράτηγος κατ’απονομήν Σταύρος Βιτάλης και συμπληρώνει:
Άσκηση Επιβίωσης στα Ίμια “Μανώλης Μπικάκης” – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ:
1. Στολή παραλλαγής με τα χρώματα του Ε.Σ., (χωρίς 
διακριτικά, των μονάδων που υπηρετήσατε και εθνόσημο).
2. Τζόκευ παραλλαγής, χωρίς εθνόσημο.
3. Ατομικό υπνόσακο.
4. Μπέρκιν, σε χρώμα παραλλαγής ή λαδί.
5. Ατομικό σκηνάκι, ει δυνατόν σε χρώμα λαδί.
Α΄ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
1. 24 Ιουλίου: Άφιξη στην Κάλυμνο
2. 25 Ιουλίου: Εγερτήριο, συμμετοχή στην έπαρση της Ελληνικής 
Σημαίας, Εθνικός Ύμνος
3. Συνεννοήσεις με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κράτους
(542 Σ.Ε Καλύμνου., Λιμενικό κλπ).

Ο  Βιτάλης υπήρξε επικεφαλής των Ελλήνων εθελοντών στο πλευρό της Σερβικής Δημοκρατίας στις συγκρούσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Το 1995 έγινε κατ’απονομή ταγματάρχης καταδρομών του σερβικού στρατού και το 1999 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση του σερβικού έθνους, τον μεγαλόσταυρο πρώτης τάξεως, και του απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του υποστράτηγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...