Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ειδική οικονομική ζώνη …η Μύκονος.



Διαβάζουμε ότι  η Μύκονος είναι η απόδειξη ότι οι Έλληνες μπορούν να κάνουν θαύματα με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρουν να βγάλουν από τη μέση το κράτος. Η Μύκονος είναι το μόνο ελληνικό (για την ώρα) έδαφος που το κράτος και όργανά του είναι σχεδόν ανύπαρκτα.
Η Μύκονος γνώρισε ανάπτυξη γιατί δεν μπορεί εδώ να κάνει κουμάντο το κράτος. Το νησί έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο κι αυτό στη προκειμένη περίπτωση είναι πολύ καλή φάση.
Οι μυκονιάτες αλλά και οι ξένοι που έχουν στήσει εδώ τις επιχειρήσεις τους μετέτρεψαν το νησί σε ένα απόρθητο φρούριο για τα όργανα του κράτους. Ακόμη και οι παραβατικές συμπεριφορές απέναντι στον έλεγχο του κράτους έχουν συμβάλλει στο να αποκτήσει το νησί μια ιδιότυπη ασυλία.
Άσε που το νησί από μόνο του εκμαυλίζει πάσης φύσεως υπάλληλο του κράτους που θα επιχειρήσει να κάνει έλεγχο. Το μυστικό της επιτυχίας της Μυκόνου είναι το λιγότερο κράτος. Με κάποιο τρόπο όλες οι περιοχές της Ελλάδας πρέπει να αποκτήσουν την “ανεξαρτησία” τους εάν θέλουν να δουν προκοπή.

Όμως γιατί υπάρχει και το όμως ,στη Μύκονο τα οικονομάνε οι συμμορίες, όχι οι ντόπιοι. Οι ντόπιοι είναι για κανένα RENT ROOM και για κανένα κωλομπάρεμα με το αζημίωτο.

Σε ένα νησί που βασιλεύει η παρανομία, ο δήμαρχος θα είναι τίμιος; Το κράτος όταν δεν βλέπει, κάπως τα παίρνει. Η Κουντουρά δεν έφερε βίζιτες, καμήλες στη Μύκονο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...