Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ορατότης... ΜΗΔΕΝ.



Σε δηλώσεις υπέρ της Άγκυρας και των τουρκόφιλων της Τρίπολης προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απορρίπτει την πρωτοβουλία του Καϊρου για τη Λιβύη, αφού θεωρεί πως δεν υποστηρίζει αρκετά την κυβέρνηση-μαριονέτα της Τρίπολης.


Τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει ως ισότιμο συνομιλητή τον Χ.Χαφτάρ και θέλει πάση θυσία την διατήρηση των τουρκόφιλων ως κυρίαρχο μέρος της κυβέρνησης, αφού κάποια μέλη της (Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία) έχουν υπογράψει μαζί τους «συμφέρουσες» πετρελαϊκές συμφωνίες.

Με λίγα λόγια η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Λιβύη και τον αφοπλισμό των Τούρκων ισλαμιστών!
Την ίδια ακριβώς δηλαδή θέση που έχει η Τουρκία και η κυβέρνηση-μαριονέτα της Τρίπολης, οι οποίες επίσης έχουν απορρίψει το σχέδιο του Καΐρου για πολιτική λύση, αφού θα χάσουν σημαντικό μέρος της επιρροής τους.
Μετά τον ανεκδιήγητο Δένδια, ο οποίος δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει να ανοίξει πρεσβεία στην Τρίπολη, μια δήλωση που έγινε την ώρα που οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές της Τρίπολης προέλαυναν και λεηλατούσαν τις πόλεις από τις οποίες είχε αποσυρθεί ο LNΑ, έρχεται αυτό το νέο σοκ με την ελληνική κυβέρνηση να τάσσεται σιωπηρά ως μέλος της ΕΕ,  με το πλευρό της Τουρκίας στη Λιβύη και την παγίωση του τουρκολιβυκού μνημονίου, αρκούμενη πλέον μόνο να στέλνει... επιστολές.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα με εντολή των Γερμανών θα κλείσει άρον άρον τις μονάδες λιγνίτη αυξάνοντας έτσι από μόνη της τις ενεργειακές της ανάγκες. Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Τουρκίας κατά το 2019, αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και έφτασαν σε όγκο τα 762 εκ. κυβικά με μια πολύ βασική παράμετρο:
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου πραγματοποιήθηκαν σε Βουλγαρία και Ελλάδα! Έτσι δηλαδή η Ελλάδα καλύπτει μεγάλο μέρος των ενεργειακών της αναγκών μέσω της Τουρκίας!
Το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028 είχε δεσμευθεί από τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ουσία διευκολύνοντας την «πράσινη ανάπτυξη» των Γερμανών με την οποία σκοπεύουν να επελάσουν σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.
Το ότι θα είμαστε ενεργειακά εξαρτημένοι από την Τουρκία το έχουν σκεφτεί στην κυβέρνηση; Εάν συμβεί ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία, περιμένουν στην Αθήνα ότι θα συνεχίσουν να παραλαμβάνουν φυσικό αέριο; 

Και υπάρχει η εύλογη απορία. Γιατί η χώρα να παραδώσει από μόνη την ενεργειακή της ανεξαρτησία;

Είναι δε τόσο υποτελής και εθνικά αισχρή η συμπεριφορά των κυβερνώντων που έφτασαν σε σημείο για να ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας, της οριοθέτησης ΑΟΖ, ακόμα και με τους «ειρηνικούς» Ιταλούς να εκχωρούμε τα αλιευτικά αποθέματα του Ιονίου!
Συγκεκριμένα η Ρώμη θέλει την δέσμευση της Αθήνας ότι μετά την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Ιόνιο οι Ιταλοί ψαράδες θα διατηρήσουν το δικαίωμα αλίευσις στη ζώνη μεταξύ των 6 και 12 ναυτικών μιλίων από τις ακτές των νησιών. Δηλαδή εκχωρούμε μέρος της δικής μας κυριαρχίας σε ότι άπτεται την αποκλειστική οικονομική εκμετάλλευση των χωρικών μας υδάτων για να κερδίσουμε το αυτό που μας ανήκει, την πολυπόθητη ΑΟΖ με βάση την οποία θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε έρευνες στο Ιόνιο.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε ότι αφορά πάντως στις εξελίξεις αυτές καθ’ εαυτές, και στο βαθμό που η είδηση για την συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων της Αιγύπτου στα σύνορα με την Λιβύη επιβεβαιωθεί, τότε η Αίγυπτος δεν έχει πολλές επιλογές και είναι βέβαιο πως το γνωρίζουν οι πάντες…
• Ή θα επιβάλει την αποδοχή της ειρηνευτικής συμφωνίας η οποία όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει και τυπικά τον δρόμο για την διχοτόμηση της Λιβύης…
• Ή θα εισβάλει στρατιωτικά στην Λιβύη επιδιώκοντας να τροποποιήσει συνολικά το status στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως στην γειτονική χώρα.
Απειλές οι Τούρκοι; "Θα το πω στη μαμά μου", την διεθνή κοινότητα, το ΥΠΕΞ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...