Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Απειλές Ερντογάν για το τίποτα.



Ο İsmail Hakkı Pekin, πρώην επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του τουρκικού ΓΕΕΘΑ και τώρα σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν σε θέματα εθνικής ασφάλειας, αναφέρει ότι οι μαξιμαλιστικές τάσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο θα συνεχιστούν προτείνοντας να γίνουν σεισμικές έρευνες στο Καστελόριζο... τώρα.
«Οι μαξιμαλιστικές τάσεις της Ελλάδας δεν πρόκειται να σταματήσουν. Τα αιτήματα της Ελλάδας θα συνεχιστούν. Θέλουν το Αιγαίο δικό τους. Η σύγκρουση με την Ελλάδα είναι πλέον αναπόφευκτη.
Η Τουρκία δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση.
Η Τουρκία πρέπει αμέσως να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στο Καστελόριζο. Η «γαλάζια πατρίδα» δεν είναι μια κενή ιδέα, αλλά για να διασφαλιστεί χρειάζεται σωστός προγραμματισμός.
Εάν λάβουμε υπόψη μας και την κατάσταση στην Λιβύη, δυστυχώς η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη», ανέφερε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ερντογάν  ανέφερε ότι η Άγκυρα είχε σταματήσει τις προσπάθειες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο μετά από αίτημα της Μέρκελ. Ωστόσο, προανήγγειλε νέες έρευνες, μετά τη συμφωνία.
«Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσουμε τις γεωτρήσεις. Τώρα τις ξεκινούμε και πάλι. Ενημερώσαμε σχετικά την Μέρκελ», είπε.
 «Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσω τις εργασίες γεώτρησης. Είπαμε, "εάν εμπιστεύεστε την Ελλάδα, τους άλλους, θα κάνουμε ένα διάλειμμα για μερικές εβδομάδες, αλλά δεν τους εμπιστευόμαστε". Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και τώρα συνεχίσαμε αμέσως τις εργασίες γεώτρησης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη συμφωνία με τη Λιβύη με αποφασιστικότητα.
«Ειδικά στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, δεν χρειάζεται καν να διαπραγματευτούμε με εκείνους που δεν έχουν δικαιώματα ή νόμους», πρόσθεσε.








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαβασε σκηνικο να γελασεις. 2008 αγωνας υπερταχυπλοων σκαφων, γυρος Αγγλιας.
Συμμετεχουν και 2 σκαφη με Ελληνικα πληρωματα.
Το ενα πληρωμα απο αυτους εχει παρει για συγκυβερνητη ενα 75ρη κουφο Εγγλεζο παλιο αγωνιζομενο με ταχυπλοα σκαφη.
Παιζουν πρωτη με τριτη θεση στη γενικη καταταξη με αλλοπροσαλλη στρατηγικη. Στο τελευταιο σχελος του αγωνα μενουν σε ενα ξενοδοχειο πεντε χιλιομετρα μακρυα απο το λιμανι, ειναι Κυριακη πρωι, σε λιγη ωρα ξεκινα ο αγωνας και κανενας ταξιτζης δεν παει για να τους παρει.
Ξερεις τι εκαναν; Εκαναν ταξιτζη.... τον Σεφ του ξενοδοχειου!!!!
Και στον τερματισμο πηραν και την πρωτη θεση στη γενικη κατηγορια!

https://www.youtube.com/watch?v=9f03vA2H5nQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...