Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Κατά τον ναυαρχούκο Διακόπουλο, υπάρχει το ... «Ολίγον έγκυος»





O σύμβουλος  Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος, σήμερα το πρωί, αναγνώρισε  για πρώτη φορά την πραγματικότητα,  δηλώνοντας  ότι το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή της παράνομης Navtex και «έχει μαρκάρει την περιοχή»....
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί (Open) ερωτηθείς σχετικά, παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
«Έχει κάνει έρευνες αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open, ενώ σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, απάντησε: «Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά με τα ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι» ανέφερε και συνέχισε:
«Όταν εμείς «σηκώσαμε» το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή «σηκώθηκε» λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: «μαρκάρει» την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

Όταν του τράβηξε το αυτί το Μαξίμου ,το πήρε πίσω λέγοντας πως... εννοούσε προσπάθειες ερευνών.Τι να του πεις. Είναι και ναύαρχος, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα ασφαλείας μάλιστα. Είπε ορθά-κοφτά στο Open για το Oruc Reis «έχει κάνει έρευνες. Μην κοροϊδευόμαστε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...