Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Πληθαίνουν οι εκκλήσεις για βοήθεια στην Εύβοια όπου η καταστροφή είναι βιβλική.


Απίστευτη η τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Εύβοια καθώς μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες.
Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από την κακοκαιρία που έπληξε τα Πολιτικά, το Μπούρτζι και τα Ψαχνά της Κεντρικής Εύβοιας το βράδυ του Σαββάτου. Στους πέντε οι νεκροί, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, ενώ δύο άνθρωποι αγνοούνται. H καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λήλα στο Λευκαντί που μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη βυθίζοντας τα πάντα στο νερό. Οι πυροσβέστες εκτός των άλλων ειδοποιήθηκαν να απεγκλωβίσουν περίπου 30 άτομα από μια κατασκήνωση που είχαν καταφύγει πάνω σε μια πλατφόρμα, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς δεν κινδύνευσαν.
Σε πολλά σημεία χρειάστηκε να επέμβουν γερανοί προκειμένου να απομακρύνουν αυτοκίνητα, ακόμα και όχημα της αστυνομίας που παρασύρθηκε στην προσπάθεια να απομακρύνουν οι αστυνομικοί ένα κάτοικο της περιοχής.
Για την αντιμετώπιση των περιστατικών έχουν κινητοποιηθεί 72 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 26 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και 3 διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Επίσης, προληπτικά έχουν κινητοποιηθεί εναέριοι διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ με 1 ελικόπτερο.




Κάτσε για να καταλάβω. Στο Μάτι είχαμε εκατόμβη νεκρών επειδή ΔΕΝ λειτούργησε το 112 αλλά στην Εύβοια σωθήκαν ζωές επειδή ΔΕΝ λειτούργησε.

Εδώ, έχουμε ομολογία ποινικής ευθύνης από εκείνους που υποστήριζαν ότι το 112 σώζει ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...