Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Της μέρας τα καμώματα τα βλέπει η νύχτα και γελάει.




Προβοκάτσια χειρίστου είδους.

Ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ έδειξαν Έλληνες στρατιώτες να αποβιβάζονται στο ακριτικό νησί με το πλοίο της… γραμμής και πλήρη εξοπλισμό. Το αμερικανικό CNBC σε άρθρο του με τίτλο: «Η ΕΕ ετοιμάζεται για κυρώσεις στην Τουρκία για την διαφωνία με την Ελλάδα  στο θέμα των ερευνών για φ.σ.», παραθέτει φωτογραφία από την άφιξη στο μικρό νησί, όπως λέει «Ελλήνων στρατιωτών στο πιο απόμακρο νοτιοανατολικό σημείο της Ελλάδας που απέχει 2 χλμ. από τις τουρκικές ακτές.»
 Σύμφωνα με το haberler.com «Η Ελλάδα αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο, μόλις 2 χλμ από την Τουρκία» και δημοσιοποιεί φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που δείχνουν Έλληνες στρατιωτικούς ν’ αποβιβάζονται μαζί με τουρίστες στο νησί.
Τις φωτογραφίες ανακυκλώνουν τα  τουρκικά ΜΜΕ λέγοντας πως με την παρουσία στο Καστελόριζο Στρατού η Ελλάδα παραβαίνει την συνθήκη για την αποστρατικοποίηση των νήσων της Δωδεκανήσου, βάσει της Συνθήκης των Παρισίων του 1947.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του δείχνει ότι η Αγκυρα ετοιμάζει ενέργεια στο ευρύτερο σύμπλεγμα της Μεγίστης, με αφορμή τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν ξένα ΜΜΕ.
Δεν αποδεχόμαστε τυχόν παράνομες αλλαγές στην κατάσταση του νησιού. Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της, ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας.
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο μέχρι το τέλος».

Οι φωτό που επικαλούνται οι Τούρκοι έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες φωτογραφίες που προέρχονται από διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο και αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και δείχνουν Έλληνες εθνοφύλακες να αποβιβάζονται στο νησί, υπό το φως του ηλίου και με τον οπλισμό επ'ώμου!
Το ερώτημα είναι γιατί η όλη αποβίβαση εθνοφυλάκων έγινε με το πλοίο της γραμμής υπό το φως της ημέρας;
Το ζήτημα είναι ότι οι εθνοφύλακες απεικονίζονται ενδεδυμένοι με στολή των ειδικών δυνάμεων και φέρουν Μ4, με τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι είναι «ειδικές δυνάμεις».
Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί  άμεσα είναι σε τι αποσκοπεί η «απόβαση» υπό το φως του ήλιου από πλοίο της γραμμής στο Καστελόριζο...

Πηγές του υπ. Άμυνας της Ελλάδος λένε πως «ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται». Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 51 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, υπάρχει το δικαίωμα νόμιμης άμυνας μιας χώρας σε περίπτωση απειλής στρεφομένης κατά οιουδήποτε μέρους της Επικράτειάς της, ηπειρωτικής και νησιωτικής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συγκεκριμένη πρόνοια υποχρεώνει και νομιμοποιεί την Ελλάδα να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών αμυντικών μέτρων, προκειμένου να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...