Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Ένα μοναχικό πλοίο έστειλε το ΠΝ απέναντι σε επτά τουρκικά!


Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Φωτογραφία από ισραηλινό δορυφόρο που απεικονίζει την αντιπαράθεση των δύο Στόλων («Στόλων» που λέει ο λόγος σε ότι αφορά την ελληνική πλευρά), και δημοσιεύει το defencenet.gr, αποκαλύπτει ότι αντίθετα με ότι ψευδώς ανακοινωνόταν και εμφανιζόταν στην ελληνική κοινή γνώμη, ότι «έχει παραταχθεί ολόκληρος ο Στόλος απέναντι στην τουρκική αρμάδα» αντί για τον ελληνικό Στόλο, μόνο ένα μοναχικό πλοίο, η φρεγάτα F-450 EΛΛΗ, κλάσης "S" βρίσκεται απέναντι σε... επτά τουρκικά πολεμικά πλοία!
Κανένα άλλο ελληνικό πλοίο δεν βρίσκεται ούτε καν κοντά στον «θόλο» προστασίας που έχει στήσει το τουρκικό Ναυτικό περί τα 50 μίλια γύρω από το Oruc Reis.
H αναλογία των τουρκικών προς τα ελληνικά πολεμικά είναι... 7:1!
Το ότι διακρίνονται τα καλώδια ερευνών του Oruc Reis που κάνει «κολονοσκόπηση» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, λόγω της κυβερνητικής απροθυμίας να υπερασπίσει την εθνική κυριαρχία, προφανώς είναι μια μικρή λεπτομέρεια...



Δεν χρειαζόμαστε να παπαγαλίζει  ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να εμπιστευθεί την κρίση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Έπρεπε να διαβάσει τις λίγες γραμμές από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο προβλέπει ότι τα νησιά έχουν θαλάσσιες ζώνες όπως οι ηπειρωτικές περιοχές και να δείξει έναν χάρτη με το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης. Μιλώντας για την Κρήτη θα μπορούσε να θυμίσει ότι η συζήτηση αφορά τη μεγαλύτερη ελληνική νήσο, ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο, στο οποίο, λόγω της βάσης στη Σούδα, στηρίζεται η ΝΑΤΟϊκή στρατηγική και η θαλάσσια ισχύς των ΗΠΑ στην περιοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...