Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Τηλεφώνημα στην Mέρκελ δεν θα πέσει;





Αναβάλετε το «πρώτα θα τους κάψουμε και μετα θα τους ρωτήσουμε» του Φλώρου,γιατί δεν έχουν πατήσει σε Ελληνικό έδαφος.Στην θάλασσα ας κάνουν οτι θέλουν. Γνωρίζουμε πως εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα δεν θα ρίξει την πρώτη σφαίρα. Δηλαδή δεν θα καταρρίψει αεροσκάφος που πετά όχι μόνο στο FIR Αθηνών αλλά και πάνω από τα νησιά, αλλά θα τα αναχαιτίσει. Το ίδιο κάνει και με τις παραβιάσεις του Θαλασσίου Χώρου, είτε λέγεται Χωρικά Ύδατα, είτε η μη ορισμένη  υφαλοκρηπίδα, είτε μη ορισμένη ΑΟΖ . 

.
To Oruc Reis συνεχίζει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας 100 ν.μ. νοτίως του Καστελόριζου. Οι κυβερνήτες των τουρκικών πλοίων απαντούν στους Ελληνες κυβερνήτες ότι δεν πλέουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά «εντός της τουρκικής ΑΟΖ». Αρα θα πρέπει εκείνοι να εξέλθουν από την «τουρκική ΑΟΖ», όπως λένε χαρακτηριστικά. Η τουρκική NAVTEX είναι μια απόδειξη της μειομένης ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή. Οι Τούρκοι ξεκινούν από το σημείο που τελειώνει το συμφωνημένο μέρος της ελληνο-αιγυπτιακής ΑΟΖ, και τελειώνει εκτός των κυπριακών οικοπέδων. Δηλαδή, ο Ερντογάν λέει, “κύριοι, αποδέχομαι την ΑΟΖ με Αίγυπτο, αποδέχομαι τα κυπριακά οικόπεδα, αλλά θέλω κι εγώ κάτι, και είναι αυτό που δεν κατοχυρώσατε.
Από την πλευρά της η Αθήνα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αντιμετωπίζει ψύχραιμα τη νέα τουρκική πρόκληση με παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, προχωρώντας στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες. Μάλιστα δεν επιθυμεί τη στρατιωτική κλιμάκωσης που προκαλούν οι μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι έχουν στείλει περισσότερα από 17 πλοία (φρεγάτες, κορβέτες και πυραυλάκατοι) και υποβρύχια μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, στα οποία εάν προσθέσουμε και τις 7 φρεγάτες που συνοδεύουν το Oruc Reis, τότε συμπληρώνεται μια δύναμη περί των 24 πλοίων.
Εντυπωσιακό είναι όμως και το γεγονός ότι σε αυτήν τη δύναμη η Τούρκοι έχουν ενσωματώσει μερικές από τις πιο ισχυρές μονάδες τους, όπως πχ φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ, στέλνοντας έτσι ένα επιπλέον μήνυμα και σε επιχειρησιακό επίπεδο, προς την ελληνική πλευρά.
Από την άλλη πλευρά, αντί να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε στα Ίμια, δηλαδή να στείλουμε στον πάτο της θάλασσας όλο το τουρκικό στόλο, καθόμαστε και τους κοιτάμε. Από απόσταση κιόλας αφού το πλησιέστερο ελληνικό πολεμικό πλοίο είναι στα 5 μίλια μακριά!




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ .....
ΕΒΡΑΙΚΟΝ ΠΑΙΓΝΙΟΝ ....!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...