Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Η εντολή είναι: Δεν θα ρίξετε, εάν δεν σας ρίξουν.Δηλαδή την πάπια.



Διαστάσεις λαμβάνει η τουρκική «πρόκληση» με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis,το οποίο δεν έχει απλά περάσει από τις 17:30 περίπου το απόγευμα της Δευτέρας (10/08)  σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Έχει διεισδύσει σε βάθος 20 μιλίων, συνοδευόμενο από αρμάδα τουρκικών πολεμικών πλοίων! Δίπλα του δύο ελληνικές φρεγάτες προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση.
Μέχρι στιγμής οι εντολές που έχουν οι οι κυβερνήτες είναι ανά 15λεπτο να το καλούν να αποχωρήσει!
Το τουρκικό "ερευνητικό" Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας .Αυτό που καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να γίνει στο παρελθόν, είτε με το Χόρα, είτε με το Σισμικ, τον Αύγουστο του 1976 και το Μάρτιο του 1987 αντίστοιχα, συντελείται αυτές τις ώρες στο Ν.Α.Αιγαίο. Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis μαζί με πέντε τουρκικά πλοία -δύο φρεγάτες, δύο ΤΠΚ, ένα βοηθητικό πλοίο και δύο υποβρύχια κλάσης Preveze που πλέον κάτω από τον στολίσκο- εισήλθε εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ξεκίνησε έρευνες «διαβαίνοντας» κατ'αυτό τον τρόπο, «τον Ρουβίκωνα» και αδιαφορώντας για το ελληνικό τελεσίγραφο.
Επιπλέον οκτώ τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
​ Από την περιορισμένη ελληνική παρουσία απέναντι στο τουρκικό σκάφος, φαίνεται ότι η Αθήνα μάλλον δεν προτίθεται να απαντήσει ενόπλως, όπως προειδοποιούσε η κυβέρνηση.
Εκτός και αν έχει επιλεγεί να χρησιμοποιηθεί η Πολεμική Αεροπορία για να πληγεί ο τουρκικός στολίσκος.
Πάντως με μία φρεγάτα (κλάσης "S") και με ένα υποβρύχιο που πλέει στην περιοχή δεν προοιωνίζεται αντίδραση διά θαλάσσης.
Από την κυβέρνηση εκπέμπεται σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι «Άπλωσε καλώδια αλλά δεν διεξάγει έρευνες λόγω του θορύβου που προκαλείται στην περιοχή από τη μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων το πλήρωμα του Oruc Reis δεν μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες». Προφανώς τα καλώδια τα άπλωσε για μπουγάδα... Το ερώτημα πλέον είναι, ως πότε η Ελλάδα θα συνεχίσει να το καλεί στον ασύρματο; Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Αθήνας αν το Oruc Reis συνεχίσει να αγνοεί τα μηνύματα των ελληνικών φρεγατών;
Για την Ελλάδα, «κόκκινη γραμμή» θα έπρεπε να ήταν η πόντιση καλωδίων. Αν το Oruc Reis ρίξει τα καλώδια στο βυθό και ξεκινήσει έρευνες τότε όλα τα ενδεχόμενα να ήταν στο τραπέζι. Τι εννοούμε; Ότι η Αθήνα θα έπρεπε να αναλάβει ακόμα και στρατιωτική δράση κατά του Oruc Reis και των συνοδευτικών του πλοίων. Ως πρώτη να σπεύσει ελληνικό σκάφος και να κόψει τα καλώδια του τουρκικού ερευνητικού, όπως ακριβώς είχε κάνει το 2018 η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» όταν το ερευνητικό Barabaros επιχείρησε να ποντίσει καλώδια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Υπερασπιστείτε, ρε αλήτες, την κυριαρχία και την τιμή της χώρας. Τώρα! Χωρίς αναστολές...
Όχι, δεν χρειάζεται να το βυθίσετε, αφού δεν φέρει οπλισμό. Ανεβάστε κομάντος και συλλάβετε τους όλους. Από τον καπετάνιο μέχρι και το τελευταίο μούτσο. Αν είναι να βυθίσετε κάποιους, βυθίστε τα πολεμικά συνοδευτικά πλοία. Ούτε καν να ανοίξουν πυρ μην τους δώσετε την ευκαιρία. Το δε «Oruc Reis» κατασχέστε το και άστους τους Τούρκους να κουρεύονται.
Αλλά σε ποιους απευθύνομαι τώρα κι εγώ; Στους Μητσοτάκηδες, στους Τσίπρες και στις Γεννηματάδες; Αλίμονό μας, μ’ αυτούς που μπλέξαμε...!
Καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από την Ελληνική πλευρά που τρέμει μην γίνει καμία στραβή..


Θα παραπονεθούμε στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. στον Ο.Η.Ε και τον φούφωτο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακου "αθωα" παιχνιδια που μας παιζουν οι φιλοι μας.... οι Ευρωπαιοι και πως δημιουργουν τις ΕΟΖ με πονηρια μεσα στα ακριτικα νησια μας.
Βλεπω ενα βιντεο με τυροκομειο σε ενα νησι μας, το τυροκομειο αυτο εχει λιγους μηνες που ξεκινησε.
Ολα τα μηχανηματα του τυροκομειου αγοραστηκαν απο..... προσφορες των κατοικων ενος χωριου στην Ελβετια για να βοηθησουν τους κατοικους του νησιου μας να..... αναπτυχθουν.
Τελειο; Δεν ειναι πολυ συγκινητικο;
Ο Γαλλος που εισαγει τα μηχανηματα αυτα στη Θεσσαλονικη, και τα εχει δωσει στο τυροκομειο αυτο βοηθα τους ανθρωπους αυτους με τεχνογνωσια και προσωπικη επιτοπια μεριμνα ανα τακτα διαστηματα.
Δεν ειναι συγκλονιστικο; Αυτα γινονται μονο στη φαντασια δεν μπορει να ειναι πραγματικοτητα και ομως ειναι.
Και εδω ειναι κεκαλλυμενη η πολυ καλα οργανωμενη φακα, μπορει και να ειμαι λαθος, ισως γιατι δεν πιστευω σε τοσες πολλες αθωες συγκυριες.....

Ακου λοιπον το ποιημα..... πως συνεχιζει.
Ολα τα μηχανηματα αγοραστηκαν οπως εγραψα απο ενα δημο της Ελβετιας, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και να δουλεψουν στο τυροκομειο. ΤΕΛΕΙΟ;

στο 23:50 του βιντεο, το εκπληκτικο αποσπασμα, το εχω ηδη βαλει να παιξει σε εκεινο το σημειο

https://youtu.be/KywAbGTlyf4?t=1430

Τη συνεχεια την διαβασες που δημοσιευσαν εχθες ως εντολη προτροπη των Ευρωπαιων;

H EE καλεί τα κράτη-μέλη να δέχονται τους συντρόφους των υπηκόων τους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε χθες Παρασκευή έκκληση προς τα κράτη-μέλη της να επιτρέπουν την είσοδο σε συντρόφους πολιτών και μονίμων κατοίκων τους, ακόμη κι αν δεν έχουν επίσημες συζυγικές σχέσεις.

https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/903873_h-ee-kalei-ta-krati-meli-na-dehontai-toys-syntrofoys-ton-ypikoon-toys

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...