Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Αιματηρή συμπλοκή στην Μεσαρά μεταξύ λάθρο και ντόπιων.




Για μια ακόμα φορά η Μεσαρά βρίσκεται στο επίκεντρο άγριων συμπλοκών, με πρωταγωνιστές ντόπιους πολίτες και Πακιστανούς που εργάζονται σε θερμοκήπια και καλλιέργειες της περιοχής. Πέντε Έλληνες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, καθώς οι συμπλοκές έγιναν με στυλιάρια, ξύλα και άλλα αντικείμενα, ενώ για αρκετή ώρα η περιοχή είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Οι τρεις εξ αυτών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Βενιζέλειο που εφημέρευε, μιας και η κατάσταση τους ήταν σοβαρότερη. Οι Αστυνομικές δυνάμεις, που έδωσαν μάχη για την αποκλιμάκωση των επεισοδίων, παρέμειναν όλη τη νύχτα στην περιοχή, φοβούμενες αναζωπύρωση των ταραχών, ενώ έγιναν και πάνω από 20 συλλήψεις Πακιστανών, που έλαβαν μέρος στα επεισόδια και οι οποίοι αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Το κλίμα εδώ και καιρό στην Μεσαρά είναι ιδιαίτερα βαρύ. Τα επεισόδια είναι στην ημερήσια διάταξη, οι Πακιστανοί  που αριθμούν πλέον σε μερικές χιλιάδες έρχονται διαρκώς σε αντιπαράθεση με ντόπιους κατοίκους, όχι μόνο της Μεσαράς αλλά και των γύρω χωριών.

Αφορμή της συμπλοκής φαίνεται να ήταν ένα καυγάς ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν Πακιστανό την προηγούμενη ημέρα.Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,  το συμβάν σημειώθηκε στο συσκευαστήριο του Τυμπακίου όταν ο Πακιστανός μίλησε άσχημα σε μία γυναίκα και πήγε ένας Έλληνας και την υπερασπίστηκε ζητώντας παράλληλα τον λόγο για την συμπεριφορά του.
Λίγες ώρες αργότερα, δεκάδες συγχωριανοί του Έλληνα θέλησαν να μεταβούν στον τυποποιητήριο προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις για το περιστατικό, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με τους τουλάχιστον 200 Πακιστανούς που βρίσκονταν εκεί.
Στις 8 περίπου το βράδυ στο Τυμπάκι όταν δύο ομάδες συναντήθηκαν και άρχισαν να λογομαχούν ενώ δεν άργησαν  να ανάψουν τα αίματα.Η κατάσταση ξέφυγε καθώς υπήρξε άγρια συμπλοκή ανάμεσα στις δύο ομάδες ενώ κάποιοι φαίνεται πως πήραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους (ξύλα, καρδόνια κτλ) και άρχισαν να χτυπιούνται μεταξύ τους.

Πέντε τραυματίες – 24 συνολικά συλλήψεις

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν σοβαρά πέντε Έλληνες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να οδηγούνται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
Πρόκειται για έναν 53χρονο και έναν 47χρονο με τον έναν να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και να λαμβάνει εξιτήριο και τον δεύτερο να παραμένει στο νοσοκομείο καθώς φέρει σοβαρό τραύμα στο χέρι.



Με επείγουσα ανακοίνωση της - ενημέρωση για την αυριανή μουσουλμανική (σιιτική) εορτή της Ασούρα η Πολιτική Προστασία αναφέρει ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό απαγορεύεται ρητά η πραγματοποίηση προσευχών ή θρησκευτικών τελετών ή θρησκευτικής πομπής σε δημόσιους χώρους.

Για να δούμε,θα τον ακούσουν; Και εάν όχι τι θα κάνει;




Ανενόχλητο διέπλευσε Αιγαίο και Μυρτώο Πέλαγος πέρασε στο Ιόνιο φτάνωντας στο Κατάκολο. Κατά τα λοιπά τα σύνορα φρουρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...