Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Διακινδυνεύει η Γερμανία το να χάσει ένα κομμάτι από την "επικράτεια" της;



Απάντηση  σ’ αυτό το ερώτημα θα δώσει ο χρόνος . 
 Μπορεί κάποιος να διακρίνει το αντάλλαγμα που καλείται να προσφέρει στην «καλή θέληση» που είπε ότι θα δείξει ο Ερντογάν συμφωνώντας να αποκλιμακώσει την ένταση: την έναρξη συζητήσεων. Ποιο θα είναι το αντικείμενο αυτών των συζητήσεων; Έχει και πόση επήρεια το Καστελλόριζο στη διαμόρφωση της ελληνικής ΑΟΖ; Είναι προφανές οτι θα προχωρήσει η δήθεν ελληνική κυβέρνηση (στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση Μητσοτάκη) σε έναν τέτοιο διάλογο αφού η σιωπή ή η «μη αντίδραση» της έχει καταστήσει την εν λόγω θαλάσσια περιοχή διαφιλονικούμενη και «δικαιολογεί» το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, που στην «πυροσβεστική» του παρέμβαση κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις στρατιωτικές κινήσεις σ’ αυτήν την «αμφισβητούμενης κυριαρχίας» περιοχή. Η Αθήνα θα συρθεί σε διαπραγματεύσεις επί κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, και ο Ερντογάν θα αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα να «τρυπήσει» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η στρατηγική του Ερντογάν είναι απολύτως ξεκάθαρη και δεν δικαιολογεί τις ελπίδες κάποιων στην Αθήνα ότι θα μπορέσουμε στο τέλος να αποφύγουμε την σύγκρουση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν η Τουρκία υποστεί συντριβή των νεοθωμανικών της φαντασιώσεων της σε ένα άλλο «πεδίο».  
Ας  καταλήξουμε τι θέλουμε ως κοινωνία. Την εθνική επιβίωση και την άμυνά μας δεν θα την αναλάβουν ούτε οι Γερμανοί (θεός φυλάξει) ούτε οι Γάλλοι. Μπορεί να μην θέλουμε να πάρουμε αυτό τον δρόμο, όμως δεν υπάρχει άλλος!

Για «διαφορές» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σε μια περίοδο έντονης επιθετικότητας και προκλήσεων της Άγκυρας στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ζήτησε να μην υπάρξει «περαιτέρω κλιμάκωση». 
«Όλοι, ως κράτη – μέλη της ΕΕ, έχουμε ασφαλώς την υποχρέωση να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τα δικαιώματα και τα θέματα που παρουσιάζουν οι Έλληνες φίλοι μας και επίσης να τους υποστηρίξουμε, όπου έχουν δίκιο», δήλωσε, συγκεκριμένα. «Παρα ταύτα, έχω επανειλημμένα προσπαθήσει προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και αυτό γίνεται εν μέρει μόνο με το να μιλάει κανείς συνεχώς και με τις δύο πλευρές. Οι διαφορές που υπάρχουν εκεί σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό των οικονομικών ζωνών μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μαζί. Για αυτό προσπαθεί η Γερμανία», συμπλήρωσε στο πλαίσιο της θερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο. 







5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακους οι ξευτιλισμενοι οι "σώστες μας"; Και συνεχιζουν να τους ψηφιζουν, τα εχουν διαλυσει ολα και εκει να τους ξαναψηφιζουν!
Ειδα ενα βιντεο για τη φετα Κεφαλλονιας, προσεξε τωρα.

Η φετα Κεφαλλονιας πλεον δεν ονομαζεται ετσι, τους εχουν υποχρεωσει να την λενε στην Ελλαδα ΒΑΡΕΛΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΞΑΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΩΣ ΛΕΥΚΟ...... ΤΥΡΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΓΑΓΟΥΝ!

απο το 20:47 ως το 22:14

https://www.youtube.com/watch?v=U2CQHvowJnE

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Και η Τουρκία επικράτεια τους είναι,και τα Σκόπια..
παίρνεις ένα κομμάτι από δική σου επικράτεια και το δίνεις σε άλλη δική σου επικράτεια...

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλε, οπως εχασες την ιστορικοτητα της φετας, διαβασε που ποιοι και ποτε εφτιαξαν την πρωτη φετα στην αρχαιοτητα, καλο θα σου κανει, οπως εχασες την Ελληνικοτητα της Μακεδονιας, οπως χανεις και το Αιγαιο, οπως χανεις και τα ατομικα σου δικαιωματα και ελευθεριες, πιστευεις οτι το σχολιο μου δεν εχει σχεση και ειναι αστοχο;

Δες μονο το πρωτο λεπτο απο το βιντεο γιατι αν σου δωσω συνδεσμους να διαβασεις, γνωριζω απο πριν την καταληξη.
https://www.youtube.com/watch?v=GOjZ_aEptLU

Ανώνυμος είπε...

Εκανα λαθος στο βιντεο, αυτο, ενα λεπτο μονο χρειαζεται να δεις, το πρωτο λεπτο.
https://www.youtube.com/watch?v=U2CQHvowJnE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...