Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Πώς το δημόσιο θα δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων για χρέη άνω των 500 ευρώ . Το κόλπο για να άρουν το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.



Όσοι νομίζουν ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι μια απλή υπόθεση πλανώνται πλάνη οικτρά. Πρόκειται επι της ουσίας για ένα καλοσχεδιασμένο κόλπο όπου το δημόσιο θα παίξει το ρόλο του κατασχέτη για λογαριασμό των τραπεζών αίροντας επί της ουσίας το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.
Η κυβέρνηση με απίστευτη «μαεστρία» αποκρύβει από τους πολίτες ότι ο συγκεκριμένος φόρος δεν επιβάλλεται επί του ακινήτου, αλλά επί του δικαιώματος της ιδιοκτησίας με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο. Και βεβαίως αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν ενδιαφέρονται οι κυβερνώντες ούτε πως απέκτησες τον ακίνητό σου, ούτε αν σου αποδίδει κάποιο εισόδημα. Ακόμα κι αν δεν έχεις κανένα έσοδο, ακόμα κι αν έχτισες ένα μικρό οίκημα επενδύοντας τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής θα φορολογηθείς με τους πιο σκληρούς όρους.
Και θα πληρώνεις κάθε χρόνο, έχεις δεν έχεις. Θα πληρώνεις κάθε χρόνο το κράτος – ανάλογα με τις ανάγκες του υπουργείου Οικονομικών - για να έχεις ένα μικρό σπίτι.
Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν όταν δεν έχεις να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ και τούτο διότι το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας δεν ισχύει για το δημόσιο, αντίθετα, ενεργοποιείται θεωρητικά και για οφειλές πάνω από 500 ευρώ!!!
Αν λοιπόν ένας πολίτης χρωστάει δόσεις από στεγαστικό δάνειο και χρωστάει και τον ΕΝΦΙΑ, τότε επί της ουσίας το δημόσιο θα αναλαμβάνει το ρόλο της βρώμικης δουλειάς των τραπεζών και θα βγάζει τα ακίνητα στον πλειστηριασμό. Με τον τρόπο αυτό το δημόσιο θα παίρνει τα χρήματα που του οφείλονται και ότι περισσεύει θα πηγαίνει στις τράπεζες.
Όπως αντιλαμβάνεστε το «κόλπο» είναι στημένο με αξιοζήλευτη τοκογλυφική «μαεστρία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...