Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Οι …δυο ….κόσμοι.



Κάποιοι κατούρησαν στο ..πηγάδι, και κάποιοι σε ….θησαυροφυλάκιο.

Μετά τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον κ. Γιάννη Ραγκούση και τρίτος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ νοικιάζει την εξοχική του κατοικία αναζητώντας μια επιπρόσθετη πηγή εσόδων.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε αίτηση στο γραφείο του ΕΟΤ Κυκλάδων και τη προηγούμενη εβδομάδα έλαβε το ειδικό σήμα λειτουργίας για να νοικιάσει το σπίτι που διαθέτει στην Τζια. 

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος που όπως ο ίδιος έχει τονίσει πως... «υποφέρει, με τα 1.800 ευρώ που λαμβάνει ως σύνταξη, καθώς άλλα είχε υπολογίσει και αλλιώς του τα έφερε η ζωή», ζήτησε και έλαβε την περασμένη Δευτέρα το ειδικό σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ ώστε να μπορεί να νοικιάζει την εξοχική του κατοικία στην Τζια με τα «τέσσερα δωμάτια και τις οκτώ κλίνες» όπως περιγράφεται στο σχετικό έγγραφο που είναι αναρτημένο στη Διαύγεια.

Ωστόσο το σπίτι του κ. Πάγκαλου στην Τζια δεν διαθέτει την πολυτέλεια και τις ανέσεις των δυο άλλων πρώην συναδέλφων του και ως εκ τούτου η τιμή του αναμένεται να είναι και πιο χαμηλή σε σχέση με τις τιμές ενοικίασης που ισχύουν για τις βίλες των κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση.

Την αρχή έκανε κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου με το σπίτι του στη Σέριφο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που οδεύει προς το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την κατηγορία της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ με τους καταθέτες σε ελβετική τράπεζα με σκοπό να απαλλάξει στενούς του συγγενείς από τους φορολογικούς ελέγχους, είχε από τετραετίας βάλει  ενοικιαστήριο σε διεθνή κτηματομεσιτική εταιρία που απευθύνεται αποκλειστικά σε ξένους τουρίστες. 

To “Stone House” στη Σέριφο μια βίλα κτισμένη εξολοκλήρου όλη από πέτρα, εξού και το όνομα της, με τα πέντε υπνοδωμάτια και την εντυπωσιακή πισίνα που είχε δηλωθεί ως…δεξαμενή όμβριων υδάτων, προσφέρεται ακόμα μέσω ξένης ιστοσελίδας σε ενοικιαστές που έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν το ποσό των 6.628 ευρώ για επτά βράδια.

Η πλήρως εξοπλισμένη βίλα του κ. Παπακωνσταντίνου είχε λάβει πρόσφατα και το ειδικό σήμα από τον ΕΟΤ.

Ακολούθησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος διέθετε την πολυτελή βίλα του στην Πάρο με την ονομασία Villa Fullmoon έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα μέσω της γνωστής ιστοσελίδας booking.com.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός επικαλούμενος τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δήλωνε ότι αναγκάστηκε να νοικιάσει το σπίτι του «για να τα βγάλει πέρα» καθώς δεν διέθετε άλλους πόρους.


Άστεγος ετών 53, ο κύριος Γιώργος, ο οποίος παρά τις αντιξοότητες της ζωής δεν φαίνεται να το βάζει κάτω. Μέχρι και πριν 5 χρόνια περίπου ο κύριος Γιώργος δούλευε στις επισκευές πλοίων, μία καλή δουλειά που του έδινε αρκετά χρήματα.

Ωστόσο, οι συγκυρίες αλλά και οι περιστάσεις - όπως ο ίδιος εξομολογείται στο cretapost - τον έκαναν να χάσει  και τη στέγη που μέχρι πρότινος είχε.

«Οι περιστάσεις και οι αντιξοότητες με έκαναν πριν πέντε χρόνια να ζήσω σ’ ένα σπίτι στο Ηράκλειο που ήταν εγκαταλελειμμένο. Πριν δύο βδομάδες περίπου ήρθαν οι μπουλντόζες για να το γκρεμίσουν και στη θέση τους να υψώσουν μία πολυκατοικία.

Πήρα τα πράγματα που είχα μέσα, όλα μου τα υπάρχοντα κι έφυγα», μας εξιστορεί ο κύριος Γιώργος.

Το νέο του σπίτι πλέον είναι κάτω από τη νέα γέφυρα της Κνωσού. Ο κύριος Γιώργος έχει βρει μία γωνιά κι έχει τοποθετήσει εκεί τα υπάρχοντά του με… γούστο. Είναι πολύ προσεγμένα και πολύ καθαρά.

«Βρήκα αυτό το μέρος που είναι δροσερό. Έφερε τα ρούχα μου, ένα μονό κι ένα διπλό κρεβάτι που είχα, ένα τραπεζάκι, τα κατσαρολικά μου και τα βιβλία μου. Πλέον το σπίτι μου για την ώρα τουλάχιστον είναι εδώ», επισημαίνει σχετικά ο κ. Γιώργος.

Η κρίση έφερε πολλά κακά στην Ελλάδα και το Ηράκλειο αλλά έφερε και κάποια καλά. Ένα απ’ αυτά είναι η αλληλεγγύη και η προσφορά.

Αυτό διαπιστώνεται και από την προσωπική ιστορία του κυρίου Γιώργου καθώς περαστικοί αλλά και διάφορες γυναίκες πηγαίνουν καθημερινά κάτω από την γέφυρα της Κνωσού και προσφέρουν φαγητά αλλά και διάφορα άλλα είδη πρώτης ανάγκης στον κ. Γιώργο.

«Ευτυχώς έρχονται εδώ άνθρωποι περαστικοί και μη και μου φέρνουν ένα πιάτο φαγητό και μπορώ να φάω. Καθημερινά πηγαίνω στο λιμάνι και κάνω βόλτες ενώ το βράδυ επιστρέφω εδώ στη γέφυρα για να ξεκουραστώ», αναφέρει σχετικά ο κ. Γιώργος.

Μεγάλη ανάγκη για δουλειά έχει ο κύριος Γιώργος ο οποίος μέσω του cretapost κάνει έκκληση για όποιον έχει οποιαδήποτε δουλειά του να προσφέρει.

«Εγώ ήμουν στις επισκευές τον πλοίων. Δούλευα με εταιρίες που μας έστελναν σε διάφορα μέρη του κόσμου για να επισκευάζουμε πλοία. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχω δουλειά και την χρειάζομαι.

Αν υπάρχει κάτι, οπουδήποτε, θα ήθελα να πάω να δουλέψω. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να με βρει κάτω από τη γέφυρα της Κνωσού», υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Γιώργος ο οποίος είχε - όπως ο ίδιος αναφέρει - "κάποτε" μία οικογένεια αλλά τώρα με τους δύο γιους του μιλάει περιστασιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...