Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Τα… μαύρα παιχνιδάκια του δήθεν…. ερυθρού σταυρού.



Ενώ εκατοντάδες φορτηγά (ΦΩΤΟ) περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο, οι προϋποθέσεις που θέτει ο Ερυθρός Σταυρός ακινητοποιούν τη ρωσική βοήθεια στο δρόμο για την Ουκρανία.

Ο
Ερυθρός Σταυρός σε αγαστή σύμπλευση με τον νατοϊκό  Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη διεμήνυσαν ότι η Μόσχα και το Κίεβο πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία όσον αφορά την οχηματοπομπή με τη ρωσική βοήθεια που προορίζεται για τους αμάχους στην ανατολική Ουκρανία πριν εμπλακούν οι δύο διεθνείς οργανισμοί στην επιχείρηση για τη διανομή της.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ζητεί να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας από όλες τις πλευρές και να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις της διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας, επισήμανε ο Γιούαν Ουάτσον, εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, σε δηλώσεις του στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων sda. Ο Ερυθρός Σταυρός ζήτησε επίσης να του διαβιβαστεί ένας κατάλογος με τα ακριβή περιεχόμενα του φορτίου που μεταφέρει η οχηματοπομπή.

Η προεδρία της Ουκρανίας πρότεινε ο ΟΑΣΕ να επιθεωρήσει το φορτίο πριν αυτό παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό. Όμως μια εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ επισήμανε ότι ο οργανισμός θα εμπλακεί στην επιχείρηση μόνο αφού αναλάβει τη διανομή της βοήθειας η ΔΕΕΣ και αφού έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στη Μόσχα, στο Κίεβο και στον Ερυθρό Σταυρό.

Η οχηματοπομπή  μάλλον θα αργήσει υπό αυτές τις συνθήκες να φθάσει στον προορισμό της. Ένα καυτό ερώτημα είναι το κατά πόσο θα βρεθεί μια λύση προτού αλλοιωθούν να φορτία της ανθρωπιστικής βοήθειας από τις υψηλές θερμοκρασίες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...