Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Δεν πειράζει. Δώστε τους σουγαδάκια να μαζεύουν …χόρτα , η …σφεντόνες .



Περίπου 500 αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, των ετών αποφοίτησης από τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας 2011, 2012 και 2013, δεν έχουν λάβει το ξίφος τους, ενώ σε λίγες ημέρες θα ορκιστούν ως υπαστυνόμοι Β' οι νέοι αξιωματικοί των σειρών της τάξης του έτους 2014, ήτοι περίπου 188 της ΣΑΕΑ και 112 του ΤΕΜΑ (Σχολή Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης), συνολικά δηλαδή 300 νέοι υπαστυνόμοι Β', οι οποίοι -όπως ενημερώθηκαν- ούτε αυτοί θα λάβουν το προβλεπόμενο ξίφος, άρα θα υπάρχουν περίπου 800 αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, πανελλαδικά σε πολλές υπηρεσίες, άνευ ξίφους. Να σημειωθεί ότι ένα ξίφος με την εξάρτυσή του κοστίζει περίπου 570 ευρώ.
Όπως καταγγέλλει η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων, «ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δηλαδή από το σύνολο των αξιωματικών δεν θα φέρει ξίφος, γεγονός που επιδρά αρνητικά στο φρόνημα, στο ηθικό και στην ψυχολογία τους, ως αστυνομικών, σε σχέση βέβαια και με τις μεγάλες περικοπές στις αποδοχές, σε συνδυασμό και με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή της υπηρεσίας γενικά». «Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κατάλληλα και δημιουργικά κάθε δημοσιονομική δυνατότητα που μας παρέχεται» είναι η απάντηση που δίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην καταγγελία.

Οι Αστυνομικοί από σήμερα σταμάτησαν να ακούνε μέσω TETRA, γιατί στο εξής θα προσπαθούν να ακούσουν ξανά τη βραχνή φωνή του απαρχαιωμένου αναλογικού συστήματος επικοινωνιών με τις μοτορόλες  και μαζί τους να τους ακούν όλοι οι κακοποιοί και εγκληματίες που εύκολα θα έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία τους , και με τα ξιφίδια θα ασχολούμαστε;

Στο τέλος θα τους βάλουν να συνεννοούνται με …σήματα ..καπνού.

Μήπως θα πρέπει να αποταθούν στον Φουχτελ, για να παρέμβει στην …Μέρκελ;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...