Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ωραίο το θεατράκι .



Δεν έχετε καταλάβει ότι ο κόσμος σας πήρε είδηση; Εάν θέλετε πραγματικά το καλό του τόπου, να αποχωρήσετε εντελώς από την προδοτο-βουλή και να πάμε σε εκλογές .Όλα τα αλλά είναι για το θεαθήναι και είσαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το χάλι. Αυτό το αποχωρώ αλλά επιστρέφω για να μην χάσω την βουλευτική έδρα και τον μισθό μου είναι χειρότερο από το ναι σε όλα.   
Λίγο πριν τις 11.30 ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας
- Κουρουμπλής: «Δεν θα καταστούμε συνένοχοι σε ένα έγκλημα στον χώρο του τύπου»
- Όλη η τροπολογία και τι αφορά - Στις διατάξεις και θέματα που αφορούν τη ΝΕΡΙΤ
- Απέσυρε στο παρά πέντε ο Δημήτρης Σταμάτης τις παραγράφους 2 και 3 που σηματοδοτούσαν μαζικές απολύσεις
Άναψαν τα αίματα στην Βουλή στην συζήτηση της τροπολογίας με την οποία γίνονται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ αλλά και με την διαφημιστική αγορά.


Λίγο πριν τις 11.30 ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το κλίμα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των δημοσιογράφων, ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης απέσυρε τα άρθρα 2 και 3 της τροπολογίας που ανέφερε πως στο προβλεπόμενο προσωπικό ενός ομίλου ΜΜΕ (που βεβαίως θα προέκυπτε από συγχωνεύσεις) θα συνυπολογιζόταν και το προσωπικό των συνδεδεμένων επιχειρήσεων (αυτών δηλ. που συγχωνεύτηκαν), ρύθμιση, που κατά την ΕΣΗΕΑ θα επέφερε καίριο πλήγμα στην απασχόληση στον χώρο των ΜΜΕ.


Επιπλέον η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα συγχωνεύσεων στον χώρο των ΜΜΕ και τη δημιουργία ομίλων, ενώ επιφέρει και αλλαγές στη διαφημιστική αγορά, επιτρέποντας στους διαφημιζομένους να κάνουν απευθείας deals με τα μέσα, παραμερίζοντας έτσι τα λεγόμενα media shops.


Στην αίθουσα του β΄ θερινού τμήματος της Βουλής το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήνουν σαφείς αιχμές για σχέσεις διαπλοκής της Κυβέρνησης με ιδιοκτήτες ΜΜΕ και ν καυτηριάζουν το γεγονός ότι η τροπολογία κατατέθηκε βράδυ Παρασκευής, κι ενώ η Βουλή ήταν κλειστή, σε άσχετο νομοσχέδιο που αφορά σε κύρωσης σύμβασης δωρεάς του «ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου» στο ογκολογικό νοσοκομείο «’Άγιοι Ανάργυροι».


«Διαμορφώνεται ένα νέο status, ένα νέο συμβόλαιο διαπλοκής στον χώρο των media. Ούτε σε επιτροπή δεν τολμήσατε να συζητήσετε την τροπολογία» δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.


«Εκπλήσσομαι, πως ένας βουλευτής της Ν.Δ. θα ψηφίσει αυτή την τροπολογία, όταν πριν από επτά χρόνια λέγατε ότι τα βάζετε με την διαπλοκή και τους νταβατζήδες. Και σήμερα κατεδαφίζεται τον νομό για τον οποίο δηλώνατε υπερήφανοι. Αν η κυβέρνηση επιμένει ότι θα πρέπει να συζητηθεί εμείς θα αποχωρήσουμε», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά αποχώρησε, όπως και το ΚΚΕ.


«Πρόκειται για μια τεράστια παρέκκλιση γιατί συμβάλει στην αλλαγή του τοπίου των ΜΜΕ και δυσχεραίνει τη θέση των δημοσιογράφων», τόνισε συγκεκριμένα ο βουλευτής του Περισσού Νίκος Καραθανασόπουλος.


Έντονη ήταν η αντίδραση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία κατήγγειλε την αποχώρηση των δύο κομμάτων. «Το γεγονός ότι έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ μου κάνει εντύπωση. Αν καθόταν έπρεπε να καταγγείλει τα… «αμαρτωλά», σε εισαγωγικά, ΜΜΕ. Όμως όλα τα στελέχη του είναι πρώτο τραπέζι πίστα στα κανάλια, και μάλιστα σε κανάλια τα οποία καταγγέλει. Δεν ζουν χωρίς αυτά» δήλωσε προσθέτοντας ως «η πολυφωνία δεν εξαρτάται από το αν υπάρχουν όμιλοι ΜΜΕ ή όχι». Παράλληλα εκτίμησε πως μετά την απόσυρση των δύο άρθρων, που ομολόγησε πως ενείχαν κινδύνους για τους εργαζόμενους, δεν συντρέχει λόγος για να συνεχιστεί η απεργία της ΕΣΗΕΑ.


Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζήτησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.


«Ενισχύονται τα αθηνοκεντρικά μέσα σε βάρος των περιφερειακών» σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ. «Επειδή είμαι του χώρου θα ήμουν ο τελευταίος που θα έλεγα ότι δεν θα έπρεπε να γίνει ρυθμίσεις. Αλλά να γίνει σοβαρή συζήτηση σε επιτροπή, στην ολομέλεια, να έρθουν οι εργαζόμενοι, οι μιντιάρχες, όλοι να συζητήσουμε. Υπέκυψε η κυβέρνηση σε δυο μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα» πρόσθεσε.


«Η συγκεκριμένη τροπολογία ανατρέπει ριζικά το θεσμικό πλαίσιο των ΜΜΕ. Δεν έγινε το στοιχειώδες, μία διαβούλευση. Εξυπηρετούνται μιντιακά συμφέροντα» σημείωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...