Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Εδώ πούλησαν το Μαξίμου για τα στρατόπεδα θα στενοχωρηθούν;


Άκρως επικίνδυνοι όσοι προέβησαν σε αυτή την ενέργεια για την… προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. 

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ με τα προς πώληση «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου βρίσκεται και περιοχή στη Ρόδο, στην οποία είναι εγκατεστημένο στρατόπεδο καταδρομών!

Η εν λόγω περιοχή βρίσκεται στη θέση «Βουνό» Καλάθου στη Λίνδο και παραχωρήθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ) με την υπ’ αριθμ. 234/2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με το ΦΕΚ – 1020 Β/25-4-2013, μεταξύ άλλων μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση τα υπ’ αριθμ. 1767 και 1248 ακίνητα γαιών Καλάθου, σημερινής έκτασης 231.450 τ.μ.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Η Δημοκρατική της Ρόδου», η συγκεκριμένη έκταση έχει ήδη μεταβιβαστεί κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο ΤΑΙΠΕΔ, μετά τη δημοσίευση του ως άνω ΦΕΚ, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, γιατί κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι πρόκειται για έκταση στην οποία βρίσκεται το στρατόπεδο των επίλεκτων στρατιωτών του τάγματος καταδρομών της Ρόδου.

Συγκεκριμένα στο στρατόπεδο βρίσκεται εγκατεστημένο το 6° ΕΤΕΘ, Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων, που χαρακτηρίζεται ως ύψιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας. Μεταξύ των παραχωρημένων κτηματολογικών μερίδων παραχωρείται η KM 1249, καθώς και παραθαλάσσια περιοχή περιλαμβανομένη μεταξύ των ορίων (δεξιού και αριστερού) του στρατοπέδου, συνολικής έκτασης 24.483 m2, η οποία κείται εντός της περίφραξης του στρατοπέδου και αντιστοιχεί στην παραλία έμπροσθεν της KM 1249.

Μάλιστα, στο στρατηγικής σημασίας ύψωμα που αντιστοιχεί στην KM 1249, έχουν κατασκευαστεί υπόγειες στοές και έχουν εναποθηκευτεί κρίσιμα υλικά. Επίσης, σε τμήμα της παραχωρημένης παραλίας των 24.483 mz, έχει κατασκευαστεί λιμάνι, προς αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μηδενισμό του χρόνου αντίδρασης του 6ου Ε-ΤΕΘ.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ είχαν εγκαίρως ενημερωθεί προφορικώς και είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη του στρατοπέδου πλην όμως προχώρησαν ακάθεκτοι!

Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες, με το 4ο Επιτελικό Γραφείο της 95 ΑΔΤΕ να ζητά με έγγραφό του που κοινοποιείται στο ΓΕΣ, την ακύρωση της παραχώρησης της συγκεκριμένης περιοχής στο ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να παραμείνει παραχωρημένη κατά χρήση, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο έγγραφο, που δημοσιεύει η «Η Δημοκρατική της Ρόδου», αναφέρονται τα εξής:

«ΘΕΜΑ: Παραχωρήσεις ακινήτων
ΣΧΕΤ.:
α. Η υπ’ αριθμ Αρ Πρωτ. ΔΜ 1893/ 28-6-84 απόφαση της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου
β. Το από 13 Ιανουαρίου 1986 Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής Παιδουπόλεως Ρόδου
γ. ΦΕΚ 1020/25-04-2013
δ. Φ.900/116/395068 /Σ. 1089/26 Μαΐ 14/ΓΕΣ/ΔΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ/1β
ε. SIC ΡΑΑ 281015Ζ Μαί 14/ΑΣΔΕΝ/ΔΥΔΜ/ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Αναφέρεται σε εκτέλεση (ε) σχετικού, ότι μετά από δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Δημοκρατική» (dimokratiki.gr), διαπιστώθηκε ότι με την Αριθμ. απόφ. 234/2013, η οποία δημοσιεύτηκε με το (β) όμοιο, η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων (Συνεδρίαση 24.04.2013), μεταβίβασε χωρίς αντάλλαγμα, στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε», κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, μεταξύ άλλων και το ακίνητο με ΑΒΚ 1767, που αντιστοιχεί στην Κτηματολογική Μερίδα 1249 γαιών Κάλαθου, συνολικής έκτασης 231.450 m2 και πρόκειται για το ύψωμα που κείται εντός της περίφραξης του Στρατοπέδου του 6ου ΕΤΕΘ.

Συναφώς αναφέρεται επί του θέματος, ότι με την υπ’ αριθμ Αρ Πρωτ. ΔΜ 1893/28-6-84 (επισυνάπτεται ως Συνημμένο «1») απόφαση της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου, παραχωρήθηκε κατά χρήση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την αποκλειστική και μόνο στέγαση του 6ου ΕΤΕΧ, ολόκληρος ο χώρος του Δημοσίου που περιλαμβάνει το κτιριακό συγκρότημα της τέως Παιδούπολης «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στην περιφέρεια Καλάθου Ρόδου και το Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής, υπεγράφη την 13 Ιανουαρίου 1986, από εκπρόσωπο της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου και επιτροπή ορισθείσα από την 95 ΑΔΤΕ.

Όπως αναγράφεται στο Πρωτόκολλο, μεταξύ των παραχωρημένων κτηματολογικών μερίδων παραχωρείται και η KM 1249, καθώς και παραθαλάσσια περιοχή περιλαμβανομένη μεταξύ των ορίων (δεξιού και αριστερού) του Στρατοπέδου, συνολικής έκτασης 24.483 m2, η οποία κείται εντός της περίφραξης του Στρατοπέδου και αντιστοιχεί στην παραλία έμπροσθεν της KM 1249.

Στο εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται εγκατεστημένο το 6° ΕΤΕΘ, Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων, υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενώ στο στρατηγικής σημασίας ύψωμα που αντιστοιχεί στην KM 1249, έχουν κατασκευαστεί υπόγειες στοές και έχουν εναποθηκευτεί κρίσιμα υλικά.

Επίσης, σε τμήμα της παραχωρημένης παραλίας των 24.483 mz, έχει κατασκευαστεί λιμάνι, προς αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μηδενισμό του χρόνου αντίδρασης του 6ου Ε-ΤΕΘ.

5. Προς επίρρωση των ισχυρισμών της 95 ΑΔΤΕ, αλλά και για τη διευκόλυνση του έργου σας, διαβιβάζονται συνημμένα:

α. Η υπ’ αριθμ Αρ Πρωτ. ΔΜ 1893/ 28-6-84 απόφαση της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου (Συνημμένο «1»)
β. Το από 13 Ιανουαρίου 1986 Πρωτόκολλο Παράδοσης και παραλαβής Παιδούπολης Ρόδου (Συνημμένο «2»).
γ. Φωτοαπόσπασμα κτηματολογικού χάρτη περιοχής Κάλαθου Ρόδου, στο οποίο έχουν επισημανθεί με κόκκινου χρώματος περίγραμμα, τα όρια του Στρατοπέδου του 6ου ΕΤΕΘ (Συνημμένο «3»).

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, προκειμένου να ακυρωθεί η παραχώρηση της KM 1249, στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε» και να παραμείνει, παραχωρημένη κατά χρήση, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το ΓΕΣ προς το οποίο κοινοποιείται το παρόν (υ.τ.α.), παρακαλείται για την ενημέρωσή του.

Υπτγος Αλκιβιάδης Στεφανής».

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι τεράστια, για την αρχική φερόμενη αμέλεια του ΤΑΙΠΕΔ να εντάξει στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ένα κρίσιμης εθνικής σημασίας στρατόπεδο, αλλά και για το γεγονός ότι περισσότερο από ένα χρόνο μετά η εν λόγω έκταση παραμένει στα προς πώληση φιλέτα. Η ανάγκη απαντήσεων είναι επιτακτική, καθώς εμφανίζεται το κράτος να αποδυναμώνει την άμυνα της χώρας, για την «ανακούφιση» του δημοσίου χρέους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...