Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Διαθέτουμε ασθενοφόρο - πούλμαν της εποχής σου. Δεν πας να του τα πεις από κοντά



Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην οποία του ζητά να προχωρήσει σε άρση του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος ….κάνοντας τον Πουτιν να βάλει τα κλάματα. .
Στην επιστολή του ο κ. Γλέζος - αφού πρώτα παραθέτει μία σειρά ιστορικών γεγονότων που αποδεικνύουν τη θετική στάση του ελληνικού λαού απέναντι στη Ρωσία - απευθύνει έκκληση προς τον κ. Πούτιν, επικαλούμενος τα ανθρωπιστικά του αισθήματα και την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο λαών, να μην εφαρμοστεί το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
Υπογραμμίζει, πάντως, ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους η Ρωσία αποφάσισε να επιβάλει εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε., προσθέτοντας όμως ότι «εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες».
Προσθέτει ακόμη ότι ο ελληνικός λαός ήταν σταθερά αντίθετος με «τις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε.», σε ό,τι αφορά τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, την εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας ….αλλά συμμετείχε ως… σύμμαχος χώρα.  
Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο η Ελλάδα «πλήρωσε ακριβά την παραπάνω στάση της», καθώς Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο έγιναν «τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...