Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Η Μητσοτακική δήθεν δεξιά βρίσκεται ακόμη στην εποχή του μεσοπολέμου.Η διατήρηση πάση θυσία ενός προεκλογικού κλίματος, ανεξάρτητα από το αν θα διαψευσθεί η προσφυγή στις κάλπες το πρώτο τρίμηνο του 2017, αποτελεί για την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. το....
βασικότερο στοιχείο της ιδεολογικής και πολιτικής στρατηγικής της για το επόμενο διάστημα.

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο. (Αντε γειά) Το πρώτο τρίμηνο του 2017 θα παιχτούν όλα...» εκτιμούν στελέχη της Ν.Δ. αναπαράγοντας την πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους, τους οποίους κάλεσε σε εορταστικό τραπέζι πριν από τα Χριστούγεννα, ότι η Ν.Δ. είναι καθ’ όλα έτοιμη για πρόωρες εκλογές.

Οι επιτελείς του κόμματος θεωρούν ότι αυτές οι συνθήκες πολιτικής ρευστότητας, με τη Ν.Δ. να ζητάει συνεχώς εκλογές και να πιέζει έστω και ρητορικά γι’ αυτές, αποπροσανατολίζει πολιτικά την κυβέρνηση, η οποία δείχνει σημάδια κόπωσης στην αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων, και συσπειρώνει καθημερινά νοικοκυραίους που ανησυχούν ιδιαίτερα, όπως εκτιμάται στην Πειραιώς, για το μέλλον τους.

Η στρατηγική της αυτοδυναμίας, έτσι όπως την προβάλλει ο σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος, δηλαδή ενός ποσοστού πάνω από 40%, χρειάζεται πολιτική αναταραχή και πόλωση προκειμένου να επιτευχθεί, και η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που προσφέρει η επικαιρότητα προκειμένου να επιτίθεται με οξύτατες ανακοινώσεις στην κυβέρνηση.

Εάν δεν έχεις ρε κόπανε κουκουλοφόρους δεν έχεις τίποτα. Οι δεξιές γουνοφόρες κυρίες το βάζουν στα πόδια.

Παρότι πολλά στελέχη, όπως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση ΣΥ-ΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο της διαδρομής και θα πρέπει να αφεθεί ανεμπόδιστη να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της προς τους εταίρους, θεωρώντας ότι έχει από καιρό σπάσει τους δεσμούς εμπιστοσύνης με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, η ηγετική ομάδα σκέφτεται διαφορετικά.

Δεν υπολογίζει ο χορευταράς το τρίγωνο του θανάτου που ετοιμάζετε με Φαηλο Κρανιδωτη ,Μπαλτακο και λοιπή συμμορία-συμμάχους του Καμμένου για μετεκλογικές καρέκλες.  

Οι συνεργάτες του Μητσοτάκη δεν κρύβουν το άγχος τους μήπως ο Αλέξης Τσίπρας κατορθώσει εντός του 2017 να βγάλει την ελληνική οικονομία στις διεθνείς αγορές ολοκληρώνοντας εντός του 2018 τον μνημονιακό κύκλο. Πολλοί στη Ν.Δ. φοβούνται ότι μπορεί ο πρωθυπουργός, υπό προϋποθέσεις, να «γυρίσει» επικοινωνιακά το παιχνίδι και να τα βρει σκούρα η Ν.Δ. στην πορεία προς τις κάλπες.

Πάντα η εκάστοτε κυβέρνηση έχει και την πίτα και το μαχαίρι των Μ.Μ.Ε στα χέρια.

Γι’ αυτό επιθυμούν τις εκλογές πριν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού για το 2017-18, παρότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εταίροι δεν πρόκειται να χαριστούν στην όποια νέα κυβέρνηση και θα ζητήσουν την απρόσκοπτη υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας χωρίς καμία παρέκκλιση. Ο Μητσοτάκης, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβει στους συνομιλητές του ότι έχει σκληρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων, που ακουμπάνε κυρίως το Δημόσιο και τη συρρίκνωσή του, πρόγραμμα που θα του δώσει άνεση κινήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ατζέντα αυτή, όμως, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, θα πρέπει να υποκρυφθεί από τον ελληνικό λαό, γι’ αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. δείχνει άγχος για άμεση προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου να μη δώσει χρόνο στους πολίτες να ανακαλύψουν τις πραγματικές προγραμματικές διαθέσεις του.

Εάν αγγίξει τους πραιτοριανούς ο Κούλης θα πέσει σε χρόνο D.T.Ούτε οι γερμανοί δεν το θέλουν. Κλητήρες πιστούς δεν βρίσκεις εύκολα.

Κενό ανανέωσης - προγράμματος

Πάντως, παρά τη ρητορική περί εκλογικής ετοιμότητας, αρκετά είναι τα στελέχη της Ν.Δ. που εκτιμούν ότι το κόμμα έχει πολλά άλυτα εσωτερικά προβλήματα και λένε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους ότι ο Μητσοτάκης, στον έναν χρόνο που κλείνει στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασχολήθηκε συστηματικά με την αναβάθμιση του ηγετικού προφίλ του και την αποδόμηση του Τσίπρα και όχι με αλλαγές εντός του κόμματος.

Σημειώνουν ότι η στελεχική ανανέωση συνεχώς ανακοινώνεται αλλά δεν προχωρεί ικανοποιητικά, ενώ επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα του κόμματος ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Όπως έγραψε η «Καθημερινή» την Κυριακή, στην Πειραιώς συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η αξιολόγηση των 1.300 προσώπων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μητσοτάκη για τη δημιουργία Μητρώου Πολιτικών Στελεχών και ήδη έχουν εξεταστεί 400 περιπτώσεις στελεχών, από τα οποία τα 200 κρίθηκαν ικανά για περαιτέρω αξιοποίηση, ενώ από αυτά γύρω στα 26 φαίνεται να έχουν τις δυνατότητες να τοποθετηθούν στα ψηφοδέλτια.

Το ζήτημα ωστόσο είναι με ποιον τρόπο θα τους υποδεχθεί η κομματική βάση (υπάρχει… κομματική βάση;)  και αν θα μπορέσουν σε μιαν αιφνιδιαστική εκλογική διαδικασία να συμβάλουν στην ανανέωση του κόμματος. Ο πρόσφατος κομματικός ανασχηματισμός πάντως έδειξε ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν με δυσφορία την επαναφορά στο προσκήνιο στελεχών που πρωταγωνίστησαν στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά την περασμένη δεκαετία και θεωρούν ότι αποτελούν φθαρμένα υλικά.

Κριτική υπάρχει και για το ότι ακόμη το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν έχει παρουσιαστεί, παρότι στην Πειραιώς επιμένουν ότι θα είναι έτοιμο στην ώρα του και σημειώνουν ότι ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης και οι συνεργάτες του ασχολούνται ήδη με την επεξεργασία των πρώτων σχεδίων νόμου που έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου να ανατάξουν την κατάσταση.

Ο Χατζηδάκης δεν πάει ούτε για κατούρημα χωρίς να ρωτήσει.

Τα νομοσχέδια αυτά αφορούν τη δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, τα «κόκκινα» δάνεια, την περιστολή κρατικών δαπανών, διάφορες φορολογικές αλλαγές, την επέκταση χρήσης του πλαστικού χρήματος και τη σχεδόν πλήρη επαναφορά των ρυθμίσεων του νόμου Διαμαντοπούλου για την Παιδεία.

Η χρήση του πλαστικού είναι η μεγαλύτερη κομπίνα όλων των εποχών. Δεν το γνωρίζει; Και θέλει να γίνει πρωθυπουργός;

Η λογική της παρουσίασης ενός πλέγματος νομοθετικών πρωτοβουλιών αποδεικνύει ότι η Ν.Δ. ετοιμάζεται για πολωτικές εκλογές με στόχο την κατάκτηση της αυτοδυναμίας αδιαφορώντας για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με άλλα κόμματα.

Προβλήματα όμως έχει η Ν.Δ. και με τη δράση και την πολιτική ρητορική του Άδωνι Γεωργιάδη (βασικά) και του Μάκη Βορίδη, καθώς θεωρείται πως απέχουν πολύ από την πολιτική κουλτούρα των καραμανλικών παρακαταθηκών του κόμματος. Εκτιμούν μάλιστα ότι η σύγκρουση του Γεωργιάδη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη αφαίρεσε παρά πρόσθεσε πόντους στο κόμμα.

Ν.Δ και ένας παλαβιάρης ΑΔΩΝΗΣ μαζι με τον πλέον δολοπλόκο που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην χώρα ΒΟΡΙΔΗ, είναι …θανάσιμη συνταγή.

Ωστόσο συνεργάτες του Μητσοτάκη υπερασπίζονται τη συγκρουσιακή λογική του Άδωνι θεωρώντας ότι είναι πολύτιμος για την προσέλκυση ακροδεξιών ψηφοφόρων που συγκινήθηκαν πρόσκαιρα από τα αντιμνημονιακά κηρύγματα του Καμμένου και ψήφισαν τους ΑΝΕΛΛ αλλά τώρα μπορούν να επανέλθουν. Οι καραμανλικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι η στήριξη στον Άδωνι απομακρύνει κεντρώους ψηφοφόρους.

Ποιοι συνεργάτες; Σαν αυτούς που έχουν δίπλα τους όλοι οι νομίζοντες ότι είναι αρχηγοί ,με σκοπό να τους ωραιοποιούν τις μαλακίες που κάνουν;

topontiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...