Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Χτύπησε και την Κρήτη η Αριάδνη.



Mεγάλη έκπληξη προκαλεί η όλη εξέλιξη της κακοκαιρίας σε ολόκληρη την Κρήτη ! Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το έστρωσε και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.
Η σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει το νησί έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις ορεινές περιοχές του νησιού αλλά και στο οδικό δίκτυο ολόκληρης της Κρήτης. Η κίνηση σε πολλά σημεία έχει διακοπή εντελώς ενώ σε άλλα γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 
Παράλληλα σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές του νησιού με τα συνεργεία της ΔΕΗ να τρέχουν και να μη φτάνουν. 
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, η πολύ ψυχρή αέρια μάζα έχει ήδη αποκατασταθεί και στην Κρήτη προκαλώντας έντονη χιονόπτωση ακόμη και στις παράκτιες περιοχές του νησιού.  Τα φαινόμενα της χιονόπτωσης φαίνεται ότι θα συνεχίζουν να μας επηρεάζουν μέχρι και τις βραδινές  ώρες με πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων σε ολόκληρη την Κρήτη. Η σταδιακή υποχώρηση της ψυχρής αέριας μάζας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής προς τις πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται να προκαλέσει και τη σταδιακή ύφεση των φαινομένων.
Για την Δευτέρα αναμένεται να διατηρηθούν λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά ενώ βελτιωμένη θα είναι η εικόνα του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης.

Την ίδια ώρα που εκδηλώνονται αυτά τα έντονα φαινόμενα στην Κρήτη ένα νέο Βαρομετρικό χαμηλό οργανώνεται στις ακτές της Αφρικής , το οποίο αναμένεται να μετακινηθεί από την Δευτέρα το απόγευμα προς την Κρήτη προκαλώντας πιθανά σημαντικές βροχοπτώσεις σε ολόκληρο το νησί. Νεώτερα για το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα έχουμε από αύριο Δευτέρα.



 
Σε λευκό κλοιό και τα Χανιά - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει
 
Χιόνισε μέχρι τη θάλασσα και στο Ρέθυμνο ! 
 
Αναβάλλονται δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου- Χανίων



 

Χωρίς φορτηγά από τις 15:00 η νέα εθνική οδός Αθηνών-Πατρών και η παλιά Κορίνθου-Πατρών

 

Φονικός χιονιάς –10 ώρες εγκλωβισμένοι οι οδηγοί στην εθνική Πατρών-Κορίνθου

 

Καιρός LIVE: Πού χιονίζει τώρα – Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...