Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Γκαζώνει η «ανάπτυξη» στην Αλβανία, και θέλουν να την φρενάρουν.Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο θέμα των καλλιεργειών κάνναβης στην Αλβανία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας Μπουγιάρ Νισάνι. Μιλώντας στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό "Channel One" ο Νισάνι αποκάλυψε ότι την τελευταία περίοδο στη χώρα, εισήχθησαν παράνομα  τόνοι σπόρων  ινδικής κάνναβης, με σκοπό να καλλιεργηθούν. Διευκρίνισε ότι η πληροφορία προέρχεται από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και ότι την ίδια ενημέρωση έχει και η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρουν επίσημες ευρωπαϊκές πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Αλβανία λόγω της ενταξιακής της διαδρομής, η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης κατά το 2016 πενταπλασιάστηκε σε σχέση με το 2013.
Η πάταξη του εκτεταμένου φαινομένου της καλλιέργειας χασίς αποτελεί έναν από τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έναρξη των ενταξιακών διεργασιών της Αλβανίας με την ΕΕ.
Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει εκστρατεία για τον εντοπισμό και την εκρίζωση δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης που καλλιεργούνται σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και δηλώνει ότι η αστυνομία σημειώνει επιτυχίες.
 
Ωστόσο η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση και προβαίνει σε ανοιχτές καταγγελίες για εμπλοκή αξιωματικών της αστυνομίας, υπουργών, ακόμα και του ίδιου του υπουργού.
 
Ο τέως πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει, σε δηλώσεις του, την Αλβανία ως "Δημοκρατία του χασίς", και να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό Ράμα ότι συγκαλύπτει τους εμπόρους ναρκωτικών, ενώ Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πιέζουν την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικότερα μέτρα εναντίον των χασισοκαλλιεργητών και όσων τους στηρίζουν και τους καλύπτουν.Για να έχει κανείς μια πραγματική εικόνα των μεγεθών ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Σαμίρ Ταΐρι εκτίμησε πρόσφατα πως μόνο το 2015 η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν υπερβαίνει τα 10 δισ. ευρώ! Ένα ποσό τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς πως το ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται περίπου στα 13 δισ. ευρώ.

Ευνόητο είναι λοιπόν, ότι μιλάμε για ένα κράτος - χασισοφυτεία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς το χασίσι και τα ελληνικά ευρώ ,η Αλβανία δεν θα υπήρχε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...