Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Γιατί βιάζετε ο Μπεκρούλιακας να κλείσει το Κυπριακό;Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι είναι απαισιόδοξος για τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού εντός του 2017.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με χθεσινοβραδινή τρίωρη ενημέρωση των μελών της Ιεράς Συνόδου από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι ο Πρόεδρος ανέγνωσε στα μέλη της Συνόδου την επιστολή που απέστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ με την οποία καθιστά σαφές ότι στη διάσκεψη της Γενεύης θα παρίσταται και με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου επέκρινε τον κ. Αναστασιάδη για τη χθεσινή του δήλωση ότι η Διάσκεψη της Γενεύης λέγοντας ότι «δεν ήταν ανάγκη να πει ότι η διάσκεψη θα είναι πενταμερής, θα μπορούσε να είχε πει πως θα είναι πολυμερής».
Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος,  εισηγείται τον τερματισμό της διαπραγμάτευσης της «διάλυσης του κράτους», όπως υποστηρίζει
Αφήνει δε με εισήγησή του σε συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για το Κυπριακό  Σοβαρότατες αιχμές για τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη . Ο Ιεράρχης μεταξύ άλλων υπαινίσσεται πως ενδεχομένως ο Ν. Αναστασιάδης να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ στο δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου με τον Μουσταφά Ακιντζί και να αποδέχθηκε την διαδικασία των συνομιλιών στη Γενεύη.

Η εισήγηση του Μητροπολίτη είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Πάφου και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Λέγεται από πολλούς ότι το πάθος του ποτού οδήγησε τον Πρόεδρο, στις μεταμεσονύχτιες ώρες, στην απροϋπόθετη αποδοχή όλων των όρων του κατακτητή. Δεν συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή γιατί παρών στο δείπνο ήταν και ο διαπραγματευτής της πλευράς μας ο οποίος ούτε παραιτήθηκε ούτε καν διαμαρτυρήθηκε». Ο Μητροπολίτης Γεώργιος,  εισηγείται τον τερματισμό της διαπραγμάτευσης της «διάλυσης του κράτους μας», όπως υποστηρίζει.
Αμερικανός δημοσιογράφος που εδρεύει στη Μόσχα ονόματι Τζον Χέλμερ, συγγράφει τελευταία συνεχώς άρθρα, στα οποία υποστηρίζει ότι ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τελεί υπό στυγνό εκβιασμό της Αμερικανίδας βοηθού υπουργού Εξωτερικών Βικτώριας Νούλαντ για να αποδέχεται όσα επιθυμεί – υπαγορεύει η αμερικανική πλευρά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...