Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τι σκατα τον… ποτίζουν ; Μετά το «δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα» ….«Δεν υπάρχουν μετανάστες, μόνον πρόσφυγες» !!!



Από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη σύσκεψη των πολιτικών που τελείωσε πριν λίγο , το καλύτερο σόκιν είναι ότι ομολόγησε: «Δεν μπορώ να κάνω διαχωρισμό προσφύγων-μεταναστών».

Παρά τις αρχικές πληροφορίες για τις μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των υποτίθεται πολιτικών αρχηγών, φαίνεται αναζητείται κοινός τόπος για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, καθώς αυτήν την στιγμή επεξεργάζονται ένα προσχέδιο τεσσάρων σελίδων, που έβαλε στο τραπέζι η γλάστρα  της Δημοκρατίας.

Τα βασικά σημεία του προεδρικού ανακοινωθέντος που προετοιμάζεται με προσωπική φροντίδα του Πάκη είναι:

- Αναλογική κατανομή προσφυγικών ροών στις χώρες της ΕΕ
- Τήρηση της Σύμβασης της Γενεύης του 1960
- Θα επισημαίνεται το θεσμικό κενό που θα υπάρχει στην ΕΕ σχετικά με κυρώσεις που θα έπρεπε να προβλέπονται για τέτοια θέματα, όπως συμβαίνει με τις παραβιάσεις των κριτηρίων σχετικά με την οικονομική σταθερότητα.
Ο Θεοδωράκης, πρότεινε υπερυπουργό Μετανάστευσης  χωρίς να προσδιορίσει όνομα και σαφή διαχωρισμό προσφύγων και λαθρομεταναστών, και εθνικό σχέδιο για τον έλεγχο των ροών,
Ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε για σύσκεψη φιάσκο και ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση γιατί θέλει υπουργείο και συγκυβέρνηση,  και επέμεινε στην απόφασή του να μην υπογράψει το ανακοινωθέν.
Η Φώφη είπε ότι θα υπογράψει το ανακοινωθέν της Προεδρίας, αλλά με αστερίσκους. θέλει να καταγραφεί στο τέλος του κειμένου η άποψή της ότι για την εφαρμογή των αποφάσεων χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ευθύνης-υποτέλειας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αποχώρησε εξηγώντας ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η παρουσία του εκεί, καθώς οι αρχηγοί πλέον συζητούν για τη διαμόρφωση ενός κοινού ανακοινωθέντος για το προσφυγικό. «Η διαδικασία τέλειωσε σε ό,τι αφορά εμάς. Το Συμβούλιο συνεχίζεται με εκείνους που είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση» τόνισε.
Ο Κουλης ζήτησε κλειστά κέντρα φιλοξενίας, ωστόσο ο Τσίπρας φέρεται να είπε ότι δεν μπορεί να γίνει εύκολα διαχωρισμός.
Υπάρχουν ήδη δέκα κέντρα κλειστού τύπου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...