Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Tελικά το ….πουλόβερ θα το πλέξει μόνο με τον Μπαλτάκο, και την …Ξουλίδου;



Οι εξελίξεις μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες καθώς επίσης και τα καυτά ζητήματα της εγχώριας επικαιρότητας, θα βρεθούν στο επίκεντρο... της εκπομπής «Ακραίως», αυτή την Κυριακή στις 10:00 το πρωί με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.
Στο στούντιο θα βρεθούν οι πρωταγωνιστές τις επικαιρότητας που θα σχολιάσουν όλες τις εξελίξεις.
Επίσης ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανοίγει τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις του σχετικά με το νέο κόμμα.
Όμως παρά το σπρώξιμο που υφίσταται αυτή η υπόθεση δεν φαίνετε να προχωρεί,αφού ο Νικολόπουλος ζητά  ένα νέο δεξιό κόμμα χωρίς συνιστώσες διαφωνώντας με την πρόταση  του Καρατζαφέρη  για την δημιουργία ενός "ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς" με την παρουσία πολλών συνιστωσών. 
Μιλώντας στον Παραπολιτικά 90,1 και στον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη ο Νικολόπουλος ζητά ιδρυτικό συνέδριο από το οποίο θα προκύψει "μέσα από διαφανείς, δημοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες" η ηγεσία του νέου πολιτικού σχηματισμού. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το 10% του εκλογικού σώματος αναζητά πολιτική έκφραση την οποία το νέο κόμμα του μπορεί να παράσχει.  
"Στο 10% φτάνει το τμήμα του εκλογικού σώματος που δηλώνει πρόθυμο να ακολουθήσει ένα νέο κόμμα αρχών, αντισυστημικό, με καθαρές, πατριωτικές και χριστιανικές δημοκρατικές αρχές, αλλά και με μία νέα πολιτική ηγεσία", σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Τάκης Μπαλτάκος  μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για το νέο κόμμα που θα ιδρυθεί είπε ….«Δεν πρόκειται να μιλήσουμε με ενεργό στέλεχος της ΝΔ, μακριά από εμάς οι αποστασίες, ενεργά στελέχη, όχι δεν θα δεχθούμε», αυτό θα είναι «δεξιά σκέτο όπως οι Γκωλικοί του Σαρκοζί, οι Ιταλοί Χριστιανοδημοκράτες και οι Γερμανοί Χριστιανοκοινωνιστές.
 «Είναι σίγουρο ότι η ΝΔ μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη έχει μετακινηθεί πλέον προς το κέντρο και έχει ουσιαστικά ταυτιστεί με τις αντιλήψεις και τις ιδέες που έχει το Ποτάμι. Αυτή είναι μια μετάλλαξη της ΝΔ που θυμίζει πλέον μεταλλαγμένο καλαμπόκι. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δεχθούμε εμείς. Δεν θα το ανεχθούμε και δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που δεν έχει δεξιό κόμμα επειδή οι πολιτικοί της ντρέπονται να πουν ότι είναι δεξιοί», είπε ακόμη ο κ. Μπαλτάκος.
Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Φαήλο Κρανιδιώτη ώστε να σχηματοποιηθεί ένα νέο κόμμα. Όσο για τον δικό του ρόλο, ανέφερε χαριτολογώντας ότι «ο ρόλος που παίζω εγώ είναι αυτός μού έχει αποδώσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο ρόλος του πλέι μέικερ».
Σε ό,τι αφορά τα στελέχη της ΝΔ, διευκρίνισε ακόμη ότι «Όποιος έχει διαγραφεί, παραιτηθεί, αποστασιοποιηθεί πριν από την αναγγελία του νέου κόμματος θα είναι ευπρόσδεκτος. Ενεργά στελέχη, όχι δεν θα δεχθούμε».
Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε το νέο κόμμα, στην περίπτωση που μπει στη βουλή, να συμπλεύσει με μια κυβέρνηση ΝΔ, απάντησε «Ασφαλώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ».

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην εκτός Νέας Δημοκρατίας  δεξιά με στόχο τη συγκρότηση ενός νέου σχήματος που θα επιδιώξει να καλύψει το χώρο μεταξύ της Ν.Δ, που στρέφεται προς το Κέντρο, και της Χρυσής Αυγής, συμπαρασύροντας και τους ψηφοφόρους του Πάνου Καμμένου.

Όμως  μέχρι τώρα, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να υπάρξουν παράλληλες κινήσεις.

 Συγκεκριμένα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης που φαινόταν ως συζητών την είσοδο του στο νέο σχήμα ετοιμάζεται να συγκροτήσει πατριωτική κίνηση, ως πρόπλασμα ενός νέου κόμματος και, όπως όλα δείχνουν, αρνείται να εμπλακεί σε ένα ενιαίο σχήμα με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι ο ίδιος, λόγω του ότι είναι ο μόνος που έχει «μετρηθεί» σε εκλογές και διαθέτει ένα δίκτυο στελεχών σε όλη την Ελλάδα, που θα ηγηθεί. Στην εκτίμηση αυτή μοιάζει να συναινεί και ο Τάκης Μπαλτάκτος, πρ. Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος και έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή μεταξύ των διαφόρων στελεχών, με το ενδιαφέρον του να στρέφεται, προφανώς, στο δίδυμο Κρανιδιώτη – Καρατζαφέρη.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν την εμπειρία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. επισημαίνουν ότι έχει πολλά στην πλάτη του και, συνεπώς, δεν μπορεί να ηγηθεί ο ίδιος ενός νέου σχήματος που θα βρεθεί απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Αλ. Τσίπρα.

Τους λόγους για τους οποίους έδωσε το "παρών" στην ομιλία του Γιώργου Καρατζαφέρη εξηγεί με δήλωσή του ο ωσεί παρών Παναγιώτης Ψωμιάδης  εν μέσω σεναρίων για δημιουργία νέου κόμματος. "Όπως πάντα, ανταποκρίθηκα και χτες, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στην πρόσκληση που μου απηύθυνε ο φίλος και Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης να παραστώ στην ομιλία του στο Βελλίδειο.
Επειδή πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν, θέλω να πω πως σήμερα είμαι στη Νέα Δημοκρατία. Δεν ξέρω, όμως, αν η Νέα Δημοκρατία είναι μαζί μου. Αυτό σημαίνει πως το πολιτικό μου μέλλον είναι αβέβαιο και απρόβλεπτο" τονίζει και προσθέτει:
"Σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση μου θα ληφθεί αφού πρώτα μιλήσω -όπως πάντα έκανα- με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Μακεδονίας".

Απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρόεδρος του κόμματος ΡΙΖΕΣ Καπερνάρο να συμμετέχει στην κίνηση Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου για δημιουργία νέου κόμματος, δίνει ο ίδιος με δήλωσή του.
Όπως αναφέρει:
«Επειδή τις τελευταίες εβδομάδες διαβάζω και ακούω πολλά για συμμετοχή μου στην δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν βρέθηκα σε καμία συζήτηση για το συγκεκριμένο κόμμα, δεν συνομίλησα με κανέναν εκπρόσωπο του κόμματος αυτού και συνεπώς δεν συμμετέχω στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία».



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε εκείνον τον Νικολόπουλο βάλτε κανένα γλυκό κουταλιου,κανένα νερατζακι.Αυτος μόνο να λέει τα Άστρα κάνει, αντί για τον Λεφακη

Ανώνυμος είπε...

''Ρομπα''ο Ψωμιαδηs απο τη Χειλουδακη:Οταν πηγαινεs με...
attikanea.blogspot.gr/2015/12/blog-post_181.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...