Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Ναζί γεννιέσαι δεν γίνεσαι.


 
Επειδή στη Γερμανία η δημοσιογραφία δεν εξαγοράζεται από την κρατική διαφήμιση διαβάστε πως  το Der Spiegel με ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ άρθρο εκτελεί, ισοπεδώνει και πιθανόν να οδηγήσει σε παραίτηση τη Μέρκελ. Αιτία η μικρόψυχη άρνησή της στα κοινά ομόλογα.
To περιοδικό Spiegel στη σημερινή έκδοσή του υποστηρίζει στο κύριο άρθρο πως η κρίση του κορωνοϊού καθιστά απαραίτητη την έκδοση «κορoνοομολόγου» και χαρακτηρίζει «την γερμανική απόρριψή του «ως ένδειξη έλλειψης αλληλεγγύης, στενόμυαλη και δειλή». Και το άρθρο σημειώνει: «Είτε οι κυβερνώντες στη Γερμανία δεν αντιλαμβάνονται τι κάνουν με τόση ελαφρότητα. Είτε δεν θέλουν να καταλάβουν γιατί φοβούνται πως η Εναλλακτική για τη Γερμανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τη δική της προπαγάνδα τη βοήθεια προς τους Ευρωπαίους γείτονες. Σε τελική ανάλυση όμως ήταν αυτή η πικρή αντιπαράθεση για την στήριξη της Ελλάδας που οδήγησε το 2013 στην ίδρυση της Εναλλακτικής για την Γερμανία. Αντί οι Γερμανοί να πουν με ειλικρίνεια πως σε μια κρίση σαν αυτή δεν υπάρχει εναλλακτική, η κυβέρνηση Μέρκελ μας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτά τα ομόλογα». 
Αλληλεγγύη με την υπόλοιπη Ευρώπη;
Εκτός αυτού στη διαδικτυακή του έκδοση το Spiegel δημοσιεύει εκτενέστατο άρθρο επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τη συνάντηση του Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη με θέμα τον σχεδιασμό οικονομικών εργαλείων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το άρθρο αναφέρει: «’Από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης η συζήτηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στη χρήση εργαλείων όπου θα υπάρξουν άμεσες λύσεις’ αναφέρεται στο έγγραφο. Δεν εννοούνται όμως με αυτά ευρωομόλογα. Η υλοποίησή τους με όλες τις νόμιμες αλλαγές θα διαρκούσε δυο χρόνια».
Ο Γερμανός αρθρογράφος προειδοποιεί ακόμη αν η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία πιεστούν να διαθέσουν πακέτα ενίσχυσης της οικονομίας τους, όπως αυτό που ανακοίνωσε ήδη η γερμανική κυβέρνηση, «τότε αντί για δισεκατομμύρια θα χρειαστούν τρισεκατομμύρια». «Και αν οι Ευρωπαίοι δεν δώσουν αμέσως το μήνυμα ότι συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν την κρίση, τότε θα κάνουν πάρτι οι λαϊκιστές, οι εχθροί της ΕΕ και τα φαντς στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Όπως όταν η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της αβύσσου, πόνταραν στην κατάρρευση ολόκληρης της Ευρωζώνης. Και αυτή τη φορά θα κερδίσουν», εκτιμά ο αρθρογράφος και προσθέτει ότι η Ιταλία και η Ισπανία είναι πολύ μεγάλες για να διασωθούν από τα υπάρχοντα εργαλεία, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας με τα 410 δισεκατομμύρια του.
 

DW


 

3 σχόλια:

manigr.blogspot.com είπε...

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΓΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ,ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΪΟ ΑΠΟ ΤΟ 2015,ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ Τ' ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΖΩΟΥ Ο (ΜΑΕΣΤΡΟΣ) ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΜΠΑΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΛΟΥΓΚΡΑ ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΟΙ ΣΙΩΝΟΚΑΜΠΑΛΙΣΤΕΣ . ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ . ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ . ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΤΣΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ...

Ανώνυμος είπε...

Στην Γερμανία μόνο διαταγές εκτελούν οι δημοσιοκαφροι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...