Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Θα γίνουμε όλοι μασκαράδες.


Από Δευτέρα 4 Μαΐου καταργούνται άδεια και sms, ενώ ισχύουν για 2 ακόμα βδομάδες περιορισμοί στην μετακίνηση μεταξύ των νομών, Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα. Αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές. Θα ανοίξουν ορισμένα καταστήματα λιανικής.
Από 4 Μαϊού θα ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία και από 17 Μαϊου οι πιστοί θα συμμετέχουν κανονικά στη Θεία Λειτουργία. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών. Ενδεικτικά: Βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ και καταστήματα αθλητικών ειδών. Όπως και τα κομμωτήρια, πάντα όμως με ραντεβού.
Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου, εκτός των εμπορικών κέντρων. Αυτά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Σε όλα τα καταστήματα, βεβαίως, θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών. Και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
Στις 11 Μαΐου, θα μπουν ξανά στις αίθουσες οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Εξετάζεται αν αυτό θα ισχύσει άμεσα και για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, διαφορετικά αυτό θα γίνει μαζί με το Γυμνάσιο μία ή δύο εβδομάδες αργότερα.
Στις 18 Μαΐου ανοίγουν πάρκα, κήποι και καταστήματα ΟΠΑΠ - Δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις 
1η Ιουνίου θα ανοίξει η εστίαση και τα ξενοδοχεία 12 μηνης λειτουργίας» 
Υποχρεωτικά χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων αντί των ΜΜΜ και προσωρινή αναστολή του δακτυλίου.
Διαφορετικά ωράρια στα καταστήματα (10 το πρωί αντί για 9).

Δείτε εδώ όλο το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης, με το όνομα «Γέφυρα Ασφαλείας»

Από 4 Μαΐου:
  • Καταργούνται η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS.
  • Θα εξακολουθήσουν, όμως, να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας μας.
  • Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα. Αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές.
  • Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών. Ενδεικτικά: Βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ και καταστήματα αθλητικών ειδών. Όπως και τα κομμωτήρια, πάντα όμως με ραντεβού.
  • Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία.
Από 11 Μαΐου:
  • Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου
  • Στην Εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου.
Από 17 Μαΐου:
Από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες.
Από 18 Μαΐου:
18 Μαΐου ανοίγουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο.
Από 1 Ιουνίου:
  • Ενδέχεται να ανοίξουν Δημοτικά και νηπιαγωγεία
  • Τα εμπορικά κέντρα θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου
  • Την 1η Ιουνίου ξεκινά και η δραστηριότητα στον τομέα της Εστίασης, πάντα με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί.
  • Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Και τότε θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης.
Μέσα στον Ιούνιο:
Μέσα στον Ιούνιο, τέλος, και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα απελευθερωθεί σταδιακά και η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα.
Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ lOCKDOWN

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΪΟΥ
Μετακινήσεις -Απελευθέρωση μετακινήσεων εντός νομού, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις (απαγορεύονται με συγκεκριμένες εξαιρέσεις οι μετακινήσεις σε νησιά εντός της ιδίας περιφερειακής ενότητας) –συνεχής επαναξιολόγηση με ορίζοντα την ολική απελευθέρωση
*Αναψυχή -Ατομική άθληση σε ανοιχτούς χώρους και παραλίες (μη οργανωμένες)
*Συναθροίσεις-Σύσταση περιορισμού δημόσιων συναθροίσεων έως 10 άτομα
*Χώροι Θρησκευτικής λατρείας-Ατομική λατρεία με περιορισμό συναθροίσεων έως 10 άτομα
Οικονομική και Κοινωνική Δραστηριότητα
(1ο στάδιο)
*Λιανικό εμπόριο -Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίουχαμηλής όχλησης (βιβλία/χαρτικά, οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, φυτά/λιπάσματα)
*Υπηρεσίες–Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής (λειτουργία αποκλειστικά με ραντεβού), υπηρεσίες ατομικής άθλησης σε ανοιχτούς χώρους και επιδιορθώσεις ρούχων / υποδημάτων
*ΚΤΕΟ
Δευτέρα 11 Μαΐου
Εκπαίδευση
(1ο στάδιο)
*Γ Λυκείου και φροντιστήρια Γ Λυκείου (ισχυρή σύσταση για τηλε-εκπαίδευση)
Μάιος -Αρχική φάση σχεδίου σταδιακής αποκλιμάκωσης
Οικονομική και Κοινωνική Δραστηριότητα
(2ο στάδιο)
*Λιανικό εμπόριο -Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες), εκτός εμπορικών κέντρων (malls)
*Υπηρεσίες-Σχολές εκμάθησης οδήγησης - Κατάστημα τυχερών παιχνιδιών εξαιρουμένου των ΟΠΑΠ play (χωρίς τραπεζοκαθίσματαμόνο για όρθιους)
Δευτέρα 18 Μαΐου
*Δευτεροβάθμια εκπαίδευση -Α και Β Λυκείου -και Α, Β και Γ Γυμνασίου
*Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών (ισχυρή σύσταση για τηλε-εκπαίδευση)
Εκπαίδευση
(2οστάδιο)
Οικονομική και Κοινωνική Δραστηριότητα
(3ο στάδιο)
*Πολιτισμός-Αρχαιολογικοί χώροι, ζωολογικά πάρκα και βοτανικοί κήποι
Γενικός πληθυσμός
(2ο στάδιο)
*Χώροι Θρησκευτικής λατρείας-Θεία Λειτουργία και άλλες θρησκευτικές ακολουθίες με συγκεκριμένους κανόνες από 17.5.2020
Γενικός πληθυσμός
(3ο στάδιο)
*Μετακινήσεις -Πιθανή ολική απελευθέρωση 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες διαρκώς θα περιορίζονται. Οι λαθρομετανάστες θα γίνονται όλο και ποιο ασύδοτοι και σταδιακά θα ελληνοποιούνται από το κράτος με αποτέλεσμα να επέρχεται σταδιακά η αντικατάσταση του γηγενούς πληθυσμού. Το οποίο στο τέλος δεν θα γίνει με βίαιο τρόπο, όπως κάποιοι φοβόντουσαν στο παρελθόν, αλλά από ότι νομίζω ως φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Νομοθετήθηκαν όλα τα μέτρα που συνέλαβαν στο να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα. Θα ήταν θαύμα αν το αποτέλεσμα της αντικατάστασης δεν προέκυπτε μετά από τόση εντατική προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. Οι υποχρεώσεις προς την "περιούσια" φυλή θα εκπληρώνονται μιας που ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει αντί-νατιβιστής και το εννοεί. Προωθούνται οι Εβραίοι και οι κρυπτοεβραίοι σε όλα τα πόστα με σκοπό να εξουσιάσουν στο μέλλον τους Έλληνες φανερά και νόμιμα. Όλα ένα στημένο έργο και εμείς "οι μ@λ@κες της υπόθεσης", διότι δίνουμε πολλά ως πολίτες αυτού του κράτους(δεν εννοώ μόνο στο χρηματικό σκέλος)χωρίς αντίκρισμα. Οι πολιτικές επιλογές μοιάζουν με ουτοπία διότι οι πολιτικοί των κομμάτων στην Ελλάδα διαγωνίζονται στο άθλημα της οσφυοκαμψίας και στο άθλημα της κουτοπονηριάς(κάνω ότι μπορώ μέχρι να με πάρουν χαμπάρι, ότι έλεγα, δεν τα πίστευα). Μην νομίζει κάποιος ότι τα λέω μόνο για τα μεγάλα κόμματα και τα μικρότερα κόμματα δεν πάνε πίσω στην κουτοπονηριά, μόλις μυρίσουν εξουσία ή καθίσουν σε καρέκλα εξουσίας κάποιοι αλλάζουν απόψεις που χρόνια διατύπωναν και βγαίνουν και από πάνω ότι δεν είπαν ποτέ όσα τους καταμαρτυρούν. Λες και η επαφή με την εξουσία δημιουργεί μετουσίωση ιδεών και επιλεκτική αμνησία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...