Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Σπεύστε να προσκυνήσετε τον... νέο Μωυσή


Σε άλλα επίπεδα έχει περάσει πλέον η... κορονοπροπαγάνδα.
Σύμφωνα με... αντικειμενικότατο φιλελεύθερο μέσο, ο Μητσοτάκης είναι ο... νέος Μωυσής που καλείται να οδηγήσει έναν τυραννισμένο λαό στην γη της επαγγελίας.
.... Ουάου που θα έλεγε και μια αντιμνημονιακή ψυχή.
Εντάξει, κατανοούμε ότι οι φιλοκυβερνητικοί παπαγάλοι πρέπει να ευχαριστήσουν το Μαξίμου για τα 11 εκατομμύρια που τους μοίρασε (παρεμπιπτόντως θα μας πει άραγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ποια κριτήρια διανέμουν την διαφήμιση;), τουλάχιστον ας το κάνουν με το απαραίτητο τακτ.
Διότι μόνο γέλιο προκαλούν αυτού του είδους οι κολακείες.
Αφήστε που η παρομοίωση ήταν ατυχής.
Καθώς ο Μωυσής ήταν ευθύς και δεν έκανε κωλοτούμπες.
Έριξε μια με το ραβδί του, χώρισε την Ερυθρά Θάλασσα, κι έσωσε τον λαό του από τα νύχια των Αιγύπτιων.
Δεν προέβη σε απανωτές κυβιστήσεις για όλα τα μείζονα ζητήματα που βασάνιζαν τον λαό του με το που ανέλαβε την εξουσία όπως ο... νέος του Μαξίμου, τις οποίες επιχειρεί να επισκιάσει εκμεταλλευόμενος την πανδημία, ασχέτως αν τις συνεχίζει (βλέπε: Μουλωχτή, πλην όμως «ηρωϊκή» υποχώρηση στο Μεταναστευτικό).
Σε κάθε περίπτωση, μπορεί ο… φιλελεύθερος αυλοκόλακας μέσα στην υπερβολή του να έχει δίκιο, κι εμμέσως με την συγκεκριμένη παρομοίωση να προαναγγέλλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που θα επιτρέψει στον Μητσοτάκη να μηδενίσει το πολιτικό κοντέρ μπας και διαχειριστεί ανεμπόδιστα τα συντρίμμια του κορονοϊού.
Άλλωστε, κι άλλοι αυλοκόλακες, ανοιχτά χωρίς παραβολές, τον παροτρύνουν να ακολουθήσει αυτή την διαδρομή.
Κάτι, που σύμφωνα με κακές γλώσσες, ο... νέος Μωυσής σκέπτεται σοβαρά.
Κι όπως συμπληρώνουν, αν το πράξει θα προηγηθεί πρώτα καλοκαιρινός εκλογικός ανασχηματισμός, σε μια προσπάθεια να ταράξει τα νερά όπως ο παλιός, ώστε να στρώσει το έδαφος για τις φθινοπωρινές κάλπες.
Τα ονόματα που ακούγονται για κορυφαίες υπουργικές θέσεις δεν τα γράφουμε, καθώς στο άκουσμά τους ενδέχεται να επαναστατήσει ο λαός και να σπάσει την καραντίνα.
Στο μεταξύ, όπως θα έχετε διαπιστώσει, ο Τσίπρας έχει πανικοβληθεί με τον ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό και τάζει εκ νέου λαγούς με πετραχήλια.
Νυχθημερόν, μαζί με τα υπόλοιπα συντρόφια, καλούν τον πρωθυπουργό να βάλει χέρι στο «μαξιλάρι» και να μοιράσει χρήματα στον χειμαζόμενο λαό. Μέχρι και... νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης έβγαλαν για να τον πείσουν πως θα του τα μοιράσουν αν δεν το κάνει ο Μητσοτάκης.
Έλα όμως που ο πεινασμένος πάει πάντα με αυτόν που έχει το ταμείο, κι έχει αντιληφθεί ότι είναι θέμα χρόνου να ανοίξει την κάνουλα.
Εξ ου κι ο πανικός του Τσίπρα.
Φοβάται μην του τα μοιράσει προεκλογικά ο Μητσοτάκης και ψάχνει κατόπιν λαγούμι να κρυφτεί.
Άρα, σου λέει, ας βγω να τους πω ότι εγώ θα τα μοιράσω καλύτερα μπας και σωθώ.
Πάλι αυταπατάται ο... σύντροφος.
Με αυτή τη δύναμη πυρός (ΜΜΕ, κομματόσκυλα, αυλοκόλακες κλπ.) που έχει ο Μητσοτάκης και το χρήμα για να την συντηρήσει, δυστυχώς θα βγει ξανά δεύτερος και καταϊδρωμένος.
Βέβαια, ο λαός δεν πρόκειται να οδηγηθεί στην γη της επαγγελίας, απλώς θα απολαύσει ξανά για κύριο πιάτο τα γνωστά ξεροκόμματα της Ελλάδας των μνημονίων, και για επιδόρπιο αυτή τη φορά του ύμνους του μητσοτακικού καθεστώτος για τον μεγάλο ηγέτη.
Θα συνάψει και νέες κοινωνικές σχέσεις με τους μουσαφιραίους που πλέον βρήκαν νέα πατρίδα, οι οποίες δεν αποκλείεται να διευρυνθούν λόγω των ανησυχιών των γειτόνων.
Ποιος ξέρει, μπορεί να διαλυθεί και η Ευρώπη έτσι όπως έχει καταντήσει, με τον... νέο Μωυσή υπερήφανο να κραυγάζει ότι αυτό που δεν τόλμησε ο λαϊκιστής Τσίπρας το ’15 έγινε πράξη επί των ημερών του.
Ίσως να μας διαφώτιζαν, ολίγον τι περί αυτού, οι... εκατομμυριούχοι υμνολόγοι.
Μέχρι τότε επαναλαμβάνουμε, ευτυχώς που γλυτώσαμε από τους αριστερούς κατσαπλιάδες που ρήμαξαν την Ελλάδα με τα ρουσφέτια, τα σκάνδαλα, τις μίζες σε ημετέρους, τον πακτωλό χρημάτων σε ΜΜΕ, την προπαγάνδα πάνω σε νεκρούς, την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την εξόντωση όποιων δεν τους προσκύνησαν, κι ό, τι άλλο ξεχνάμε.





Η γρίπη ξεπέρασε τους νεκρούς από τον κορονοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...