Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Βράζουν οι «δομές»


Μετά το περιστατικό με τα 37 κρούσματα στην κλινική "Ταξιάρχαι", έρχεται η ψυχιατρική κλινική "Κασταλία", απείρως μεγαλύτερη της προηγούμενης, να φέρεται το νέο "κύτταρο" αναζωπύρωσης του κορονοϊού με έναν ασθενή τρόφιμο της να πεθαίνει από τον ιό, αλλά μην ανησυχείτε: Θα πάνε εκεί οι δυο εν λόγω κύριοι, θα εμφανιστούν είτε με μάσκα είτε χωρίς, ο ένας (ο..."καλός") θα αρχίσει πάλι να εξιστορεί διάφορα με τον γνωστό συναισθηματικό του μέχρι δακρύων λόγο, ενώ ο δεύτερος (ο...sex symbol ντε) θα εξαπολύει "μύδρους και κεραυνούς" εναντίον των..."ανεύθυνων που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και που δεν φυλάγονται" και θα εξακοντίζει απειλές προς αυτούς, παρόλο που δουλειά της πολιτείας είναι η ιχνηλάτηση του πληθυσμού,ο περιορισμός των κρουσμάτων κλπ.κλπ.. Μετά, θα αναλάβουν οι...ΣΚΑΪδες να "ξεπλύνουν" τους εν λόγω και οι παλαμακιστές να μας (τα) πρήζουν πως δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση!

Η απρόσμενη εξέλιξη με την πανδημία του κορωνοϊού, που χθες χτύπησε σε δυο κλινικές ανάγκασε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Βαγγέλη Ιωάννιδη να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση τόσο για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όσο για την κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας αναζητούνται οι υπεύθυνοι των δύο υγειονομικών δομών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ένας τρόφιμος της Κασταλίας κατέληξε έχοντας διαγνωσθεί με κορωνοϊό, ενώ κατά τις τελευταίες πληροφορίες δύο ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν, έχοντας επίσης προσβληθεί από τον covid-19.
Ο δεύτερος κατέληξε στις 7 το απόγευμα στο ΝΙΜΤΣ όπου είχε διακομισθεί. Πρόκειται για έναν 87χρονο με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και σακχαρώδη διαβήτη. Από την ίδια κλινική, στο ΝΙΜΤΣ έχει διακομισθεί και μία 90χρονη νεφροπαθής, αιμοκαθαρόμενη.
Στην κλινική Ταξιάρχαι έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 28 κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 αφορούν ασθενείς και τα υπόλοιπα 11 εργαζόμενους. Ωστόσο, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι η κλινική, ακόμη και σήμερα, εξακολοθούσε να πραγματοποιεί ιατρικές πράξεις, παρά το γεγονός ότι ήδη από χθες ο ΕΟΔΥ είχε αρχίσει να λαμβάνει δείγματα, με αφετηρία τη διαπίστωση ότι 4 ασθενείς της κλινικής (νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, οι περισσότεροι) είχαν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα.
Η κλινική Κασταλία, στο Ελληνικό  φιλοξενεί τριακοσίου τροφίμους και έχει 170 εργαζόμενους.
Στα 92 δείγματα που είχαν εξετασθεί από εργαζόμενους στην Κασταλία έως τις έξι το απόγευμα ήταν αρνητικά. Ωστόσο, ο τρόφιμος της Κασταλίας που διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό κατέληξε τα ξημερώματα στον Ερυθρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι ο άνθρωπος νόσησε από κάποιο μέλος του προσωπικού που ήταν ασυμπτωματικό. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι έχουν επαφές εκτός κλινικής - ενώ οι τρόφιμοι δεν είχαν επισκεπτήριο εδώ και καιρό, οι έλεγχοι των δειγμάτων ξεκίνησαν από το προσωπικό.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΠΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ , ΤΟΝ ΕΧΕΙ Η MOSSAD , ΥΠΟ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...