Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Μπουκώνουν τα πλυντήρια με άλλα εννέα εκατομμύρια.


Δεν μας φτάνουν τα κυβερνητικά voucher της διαπλοκής, επεκτείνονται τώρα και τα voucher της μιντιοκρατίας. Η κυβέρνηση, εδώ και πάνω από ένα μήνα, έσπευσε να “μπουκώσει” εκτάκτως τα media, με άγνωστα, μάλιστα, και αδιαφανή κριτήρια διανομής και κατανομής, με 11 εκατομμύρια ευρώ για την διαφημιστική καμπάνια “Μένουμε σπίτι“. Το ποσό αυτό ήταν ένα ανέλπιστο αλλά σχεδιασμένο δώρο στη μιντιοκρατία, αφού η διαφήμιση αυτή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και κοινής ωφέλειας, θα έπρεπε, με βάση και το νόμο, να επικοινωνηθεί δωρεάν.

Τώρα, η κυβέρνηση έρχεται να προσφέρει στη μιντιοκρατία και ένα νέο πρόσθετο δώρο, 9 εκατομμύρια ευρώ, επεκτείνοντας τη διαφημιστική καμπάνια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μέχρι τις 20/9, χρόνο, που όχι τυχαία, να σχετίζεται, ίσως, με τη διενέργεια εκλογών, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τη διαρρέουσα κυβερνητική ψιθυρολογία.
Mε πρόσχημα την ενημέρωση της κοινωνίας για την επιδημία του Κορονοϊού, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι: "με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδίδεται σήμερα, η εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης ενισχύεται με 9 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον και διαμορφώνεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ συνολικά".
Παρακινδυνευμένο είναι να κάνουμε κάποια πολιτική εκτίμηση αν υπάρχει πιθανότητα να υλοποιηθεί το σενάριο για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη. 
Αυτό όμως που είναι αναμφισβήτητο είναι ότι με αδιαφανείς διαδικασίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη "μπουκώνει" με δημόσιο χρήμα ιδιοκτήτες ΜΜΕ, δημιουργώντας έναν επικοινωνιακό-προπαγανδιστικό μηχανισμό, που παρόμοιος του δεν έχει υπάρξει από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. 

Η Ελεονώρα Μελέτη, που έκανε το σποτάκι θεώρησε υποχρέωση της να βγει στον ALPHA (εκπομπή "Εκτός Γραμμής") και να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό, που της το ανήρτησε...

Ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος  έχει πει, πως, παρά...
τις όποιες αντιρρήσεις του, έκανε το σποτάκι. Διόρθωσε, όμως (συνέντευξη στον Δημητρη Δανίκα - "Πρώτο Θέμα") την λέξη "ηλικιωμένοι", καθώς ο ίδιος αισίως έφτασε τα 65, με τις λέξεις "παππούδες" και "γιαγάδες".

Κι όσον αφορά τον πρωθυπουργό, ανέφερε: Όσο για τον Κυριάκο έχω να πω κάτι σπάνιο πως με πήρε τηλέφωνο να με ευχαριστήσει. Ηταν πολύ ευγενικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...