Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κινέζοι φονιάδες των λαών.




Μετά τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ, για «κινεζικό ιό» και τ' ότι η Κίνα αποκρύπτει σκόπιμα αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν να καταθέσουν αγωγή κατά της κινεζικής κυβέρνησης, στρατού, αλλά και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν. Την αγωγή, ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την κατέθεσε ο Αμερικανό δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν, μαζί με εταιρεία από το Τέξας. 
Όπως αναφέρει το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Κίνας- υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές. Μεταξύ άλλων κατηγορούν την Κίνα για συνέργεια και συνωμοσία για τον θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.
Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορωνοϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν και είχε «σχεδιαστεί» από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής. Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...