Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κρούσμα κορωνοϊού στίς Μινωϊκες γραμμές.


Όπως γνωστοποιεί η εταιρεία από τον COVID-19 ασθένησε μέλος του πληρώματος του πλοίου στην γραμμή Πειραιάς – Χανιά.
Την διαβεβαίωση πως έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που έχουν ορισθεί από τον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο καταπολέμησης του κορωνοϊού, δίνει η ακτοπλοϊκή εταιρεία Μινωικές Γραμμές, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε μέλος του πληρώματος του ΕΓ/ΟΓ Κύδων Παλάς το οποίο εκτελεί την γραμμή Πειραιάς - Χανιά - Πειραιάς.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο εν λόγω ασθενής βρισκόταν εκτός πλοίου απο τις 2 Απριλίου και μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος, το "Κύδων Παλάς" επιθεώρησε κλιμάκιο της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, το οποίο διαπίστωσε πως τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των τυχόν επαφών που είχε το μέλος του πληρώματος έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά όλοι οι επιβάτες του πλοίου που ταξίδεψαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Μινωικών γραμμών που ακολουθεί:
Η εταιρεία ανακοινώνει ότι, μέλος του πληρώματος του H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, που δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς, παρουσίασε ήπια συμπτώματα του ιού COVID-19.
Το μέλος πληρώματος βρισκόταν εκτός πλοίου από 2/4/2020. Άμεσα ενημερώθηκε ο Ε.Ο.Δ.Υ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και σε συνέχεια της σημερινής επιθεώρησης στο H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ από κλιμάκιο Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και προφυλάξεις από την εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου αναφορικά με τη πρόληψη έναντι της πανδημίας του ιού COVID – 19. 
Δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη σχολαστική παρακολούθηση της υγείας του πληρώματος και επιβατών που επέβαιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δρομολογίων και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπαίδευσης του πληρώματος, την καθαριότητα του πλοίου σε όλους τους τομείς και την επάρκεια παροχής υλικών, απολυμαντικών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...